Fløtta ut

Lindal flyttet fra Hitra etter andre året på videregående i 2012. Hitra videregående hadde ikke de realfagene han var ute etter. Til tross for at han hadde alle fagene han trengte til å bli ingeniør, valgte han å studere et år fransk på NTNU.

- Jeg tenkte egentlig å ta et år på folkehøyskole, men så møtte jeg samboeren min og ble i Trondheim, forteller han.

Da han skulle utføre førstegangstjenesten, tok han en annen vei enn de fleste. Han prøvespilte for gardemusikken. Takket være mange år i Strand skolekorps ble han tatt opp.

Da han flyttet tilbake til Trondheim, og sammen med kjæresten, fant han det han ville studere videre. I september 2015 var han ferdig i garden og hoppet rett inn på en bachelor i fornybar energi på NTNU.

- Jeg trives veldig godt med det. Du har veldig mange muligheter etter endt studium, sier studenten.

Selv om året i gardemusikken var hardt, er han veldig glad for at han gjorde det. Året gjorde til at han ble mer disiplinert og fikk nye perspektiv.

- Man lærer å disponerer tiden på en annen måte, sier han.

Da han var i militæret var han ikke på besøk på Hitra. Men det siste halvåret har han vært her flere ganger. I byen er alt en rutine og det er mye stress. Når han kommer utover til øya senker han skuldrene og kobler lettere av.

- Jeg føler meg friere her og har mer armslag, sier han.

Han ser for seg at det blir flere turer til Hitra framover da han skal bli far i september.

Det han ikke savner med Hitra er de lange avstandene, og at man derfor er avhengig av å kjøre bil overalt. Det er ikke en umulighet å komme tilbake, men nå har han en samboer, leilighet i byen og venter barn.

- Plutselig er man så jævlig etablert, flirer han.

Han har også bygd seg opp et nettverk i byen og mener det blir dumt å flytte tilbake når alle vennen hans her har flyttet ut.

Han har mange gode minner herifra, og det blir vanskelig å plukke ut bare ett. Strand skole, korps og å kjenne alle naboene sine kommer høyt opp på listen.

- Jeg tror det er lettere å bli ensom i byen selv om det er mer folk der, sier han.

På Hitra er det mange fritids-aktiviteter man kan være med på. Spesielt på innsida der det er korps og idrett. Han har bodd 100 meter fra sjøen hele livet, og får en klaustrofobisk følelse av å bo en plass der han ikke kan se havet.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no