Fløtta hit

Selv om Fillan og Hestvika er der det skjer for Donata i dag, var det likevel Hammarvika og Bewi som var første stoppested for henne da hun og familien kom til Norge fra Litauen for seks år siden.

- Jeg jobbet på Bewi i to og et halvt år. Jeg behersket ikke det norske språket, og derfor de enkleste jobbene i starten. Det er bare å forvente. Det virkelig positive med tiden fra Bewi var at jeg ble kjent med Therese som er sjef her på hotellet. Det var veldig bra!

Visning for mamma via Skype

Hun medgir at hun savner Litauen. Typisk litauisk mat er ikke lett å få til her mener Donata. Men større er savnet etter nær familie. Især mor, far og bror. Men mesteparten av lengselen kan døyves gjennom Skype. Og Skype ble også flittig brukt da huskjøpet var i boks.

- Jeg gikk gjennom hele prospektet fra perm til perm med mamma. Etterpå fikk hun en rundtur i huset via Skype. Naboene vi har fått her er så hyggelige. Alle de fire nærmeste naboene kom med blomster på døra vår og gratulerte oss med huskjøpet, forteller hun gledesstrålende.

Naboene har også vært viktig for familien på tre flere ganger. Å tolke en rørleggerregning kan være en utfordring nok i seg selv om man er norsk. Er man ikke norskspråklig er utfordringen uoverkommelig. Da er gode naboer alfa og omega.

Hvor er lekeparken?

En ting står likevel på mankolista for Hitra synes Donata.

- Både hjemme i Litauen og i mange andre byer jeg har besøkt er det lekeparker for barn. Her på Hitra er det ingen. Jeg savner å kunne ta søndagsturen til en park med noen lekestativer. Bortsett fra det er det flott her på Hitra.

- Jeg kommer aldri til å flytte fra Hestvika! Datteren vår har fått mange venner her. Og Strand oppvekstsenter er en veldig bra skole. Jeg kjente det da jeg var hjemme i Litauen i fjor. Etter to uker ville jeg tilbake til huset mitt i Norge. Det er der som er hjemme nå.