I fjor høst arrangerte Trøndersk kystkompetanse, lokalavisa Hitra-Frøya og Frøya og Hitra kommune et øyværingstreff i Trondheim. Der kunne utflytta øyværinger bli kjent med bedrifter og se hvilke muligheter de har på øyene hvis de kommer hjem.

- Vi vil vise hva vi har her, både arbeidsplasser og fritidsaktiviteter, sier Silje Paulsen i Trøndersk kystkompetanse.

Vil at folk skal ut, for så å komme hjem

Tanken bak treffet er at flere skal få lyst til å flytte hjem igjen etter endt studier, for å finne jobb.

- Vi ønsker at ungdommer skal bort fra øya en tur for å jobbe eller studere, men vi vil gjerne at de kommer tilbake igjen, sier Paulsen. Fjorårets treff fant sted på Dokkhuset i Trondheim. Bedrifter hadde stands, det ble holdt konferanser og kvelden sluttet med en konsert av Charlotte Audestad.

Over 70 deltok i fjor

Også i år vil det bli et øyværingstreff til høsten. I fjor hadde arrangørene en referansegruppe på seks ungdommer til å bidra med gode ideer, og hjelpe til med å informere utflytta øyfolk om at treffet fant sted. Gruppa gjorde en veldig god jobb og det var over 70 utflytta øyværinger som deltok på treffet.

- I år trengs det en ny referansegruppe, sier Silje Paulsen og ønsker helst at gruppen skal bestå av utflytta ungdommer fra Hitra og Frøya. Ungdommene vil få mulighet til å arrangere aktiviteter også utenom øyværingstreffet. På Facebook-siden ”Stolt øyværing” er det bilder og oppdateringer fra arbeidet med treffet og selve treffet.