Fylkespolitikerne i Nord- og Sør-Trøndelag vedtok i dag å søke om sammenslåing av de to fylkene under fylkestingene på Stiklestad.

Av de 43 representantene i Sør-Trøndelag stemte 41 ja til sammenslåing. 2 stemte imot. I Nord-Trøndelag stemte 21 av 35 representanter ja, mens 14 representanter stemte nei. Altså 62 for og 16 imot, om man regner fylkestingene samlet.

Stortinget skal behandle søknaden i juni, og dersom sentrale myndigheter sier ja, blir Trøndelag ett og en ny region fra 1. januar 2018.

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap) mener en samling av Trøndelag er et uttrykk for en vilje til å endre samfunnet.

- Jeg har stor tro på at en ny struktur, med ti regioner istedenfor dagens 19 fylkeskommuner, er en riktig vei å gå. Nå går Trøndelag foran, sier han i en pressemelding fra fylkeskommunen.

- Det er stas å få være med på denne historiske dagen, mener Arbeiderpartiets Kirsti Leirtrø.

- Vi er heldig som er så priviligerte at vi får være med på noe så historisk som å slå sammen Trøndelag. Det ligger en utrolig spennende periode foran oss når vi skal bli kjent med en ny region og jobbe sammen to organisasjoner til en ny, sterk og fremtidsrettet region. Trøndelag viser vei, sier KrFs Karin Bjørkhaug.

Den nye fylkesadministrasjonen skal etter planen ligge i Steinkjer, mens fylkesordføreren skal sitte i Trondheim.