Ruta Entreprenør AS vil ta del i veksten i øyregionen

Trondheimsbaserte Ruta Entreprenør AS velger å åpne kontor i nye Blått kompetansesenter på Sistranda for å komme tettere på lokalmarkedet på Frøya og Hitra. Selskapet har allerede gjort flere større jobber i øyregionen, som Nutrimar, Nordskaget Oppvekstsenter og Blått Kompetansesenter.

- For oss er Hitra og Frøya satsningsområder og vi etablerer derfor vårt første kontor utenfor Trondheim nettopp på Blått Kompetansesenter. Det er flere årsaker til dette, men vi har stor tro på at lokal forankring er viktig, sier Lars Storsve, markedssjef i Ruta Entreprenør AS.

Selskapet ble etablert i 2007 med 100 prosent trøndersk eierskap, og leverer prosjektledelse og anleggsledelse innen byggeprosjekter, byggfornyelse, bolig og betong.

- Vi kjøper inn stort sett alle fag fra potensielle underentreprenører. På den måten vil det lokale næringslivet ha muligheten for å bli en av våre samarbeidspartnere. Dette har vi gjort på flere av de prosjektene vi har hatt på Frøya. Vi har også en prosjektleder fra Frøya, som har kjørt alle våre Frøya-prosjekter, forteller Storsve.

Markedssjefen legger ikke skjul på at firmaet har merket seg veksten øyregionen har vært gjennom, og ikke minst de forventninger til videre vekst som ligger her ute.

- Vi ser på markedet Hitra og Frøya som et veldig interessant vekstmarked. Vi har gjort våre sjekker på markedet, og alt tyder på at vi har hold i våre "mistanker"; Det blir mye aktivitet i årene som kommer. Det vises en vilje til å satse og bruke penger lokalt, spesielt i havbruk. Og der det er høy aktivitet, bygges det gjerne også andre næringsbygg, eller kombinasjoner av næring og bolig.

- Og den veksten vil dere være med på?

- Ja, vi ønsker å være der det er aktivitet. Og vi tror det er enklere å bli involvert i nye prosjekter ved å være lokalt tilstede. Hvordan vi bemanner opp vårt nye kontor, har vi ikke helt blitt enige med oss sjøl ennå, men det blir i første omgang en, kanskje to personer, sier Storsve.

- Noen nye prosjekter på gang?

- Vi har levert anbud til Aqualine, uten at det er gjort tildeling der ennå. Og så er vi fullstendig klar over at det er tanker om fase to og kanskje fase tre på Blått. Vi har fått jobben med et dam-anlegg på Hitra, og vi har vært i dialog med Tobb om leiligheter på Fillan. Og så har vi vært involvert i andre prosjekter som vi har levert anbud på, men som vi ikke har fått. Sånn er det; noen ganger blir det jobb, andre ganger ikke. Men det er som sagt veldig viktig for oss få få kjennskap og kunnskap i markedet for å komme i posisjon på litt tidligere tidspunkter, sier Storsve.