Det var stor glede i leiren til Sandstad IL Judo da hovedtrener Rafal Sobiecki kom med tilbud om å dra på regionstevne til Levanger. Levanger Judoklubb hadde ordnet med overnatting i deres dojo, og Hitra-utøverne ble godt mottatt sammen sine foresatte i helga.

Stor spenning før stevnet og iveren var stor etter å komme i gang med sine innøvde teknikker. Det kreves en ganske stor dose selvtillit å gå ut på matta der en myndig dommer har sine japanske kommandoer.

Seweryn Bagniewski her i ett holdegrep, og til slutt ble det en fin 3. plass.

Resultater

Rafael og hjelpetrener Przemek hadde gjort et glimrende treningsarbeid. Judo krever både disiplin og respekt både i og utenfor matta, vi tillater oss å referere Levanger Judoklubb sin leder Johnny Lunds tilbakemelding til Sandstad Judo etter stevnet:

-Hyggelig at dere hadde en god opplevelse og dere er hjertelig velkomne tilbake. Vi håper også at vi etter hvert finner anledning til å besøke dere.

Premieringen for barn og unge er i hovedsak at det er premie til alle deltagere, men i ungdom er det kamper som er satt opp etter et cupsystem og da er det premiering. Ungdommene fra Hitra var Tauras Kavaliauskas 2. plass, Oliwier Konarski 2. plass, Marius Hevnskjel 3. plass, Leon M. Czapinski 3. plass, David Siska 2. plass og Seweryn Bagniewski 3. plass. Alle gjorde fine prestasjoner i Levanger, Rafael sier han er fornøyd med deltagelse og det fine arrangementet på Levanger.

Tar på seg to stevner

Det var også årsting på Levanger i helga hvor kursen for judoaktiviterer blir spikret, Sandstad Judo var spenstige nok til å ta to stevner i neste termin. Dette er noe judomiljøet på Sandstad ser fram til, dette vil trekke mange nye og spennende bekjentskaper til øyregionen i tiden som kommer. Det første stevne er et karusellstevne. Det andre stevne er et større arrangement og vil kreve god plass, det er et nasjonalt stevne.

Det vil i første omgang være tre trenere som blir sentral i judo miljøet på Hitra og det er Rafal Sobiecki, Aleksandra Konarska og Przemek Czapinski.

- Dere er heldige som har Rafael her på Hitra til å ta hånd om judoopplæringen, sier nyvalgt leder for Judo Midt, Espen Johannesen.

Marius er fornøyd med 3. plass Przemek Czapinski og Rafael Sobiecki ser at det gror i judoen på Hitra

Får hjelp til gjennomføring

Rafael er høyt skolert i Polen hvor judo er en nasjonalsport. Hitra vil få hjelp fra Trondheim hvor det er erfarne judoklubber som Trondheim Judokwai og Nidaros Judoklubb. Sandstad IL få besøk av hovedtrener Johnny Roaldseth til våren som en motivator for norsk judo. Judo Midt ønskes velkommen i judomiljøet og vil få god hjelp til oppstart med stevner.

Det vil i første omgang være tre trenere som blir sentral i judomiljøet på Hitra og det er Rafal Sobiecki, Aleksandra Konarska og Przemek Czapinski. Det er et yrende liv på treningene til Sandstad Judo, og de foregår på Strand oppvekstsenter hver tirsdag og torsdag.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no