- Hun kan være hos venner, hun kan være ute. Vi holder alle muligheter åpne, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge ved midnattstider.

Klokka 22:45 mandag kveld fikk Hovedredningssentralen melding om å iverksette søk etter jenta, som bor på Fjellværøya. Et Sea king redningshelikopter er i natt på stedet og leter nå med varmesøkende kamera langs sjøkanten og på land. Norske Redningshunder sender en patrulje utover og frivillige blir anmodet om å delta i letingen.

- Vi prøver også å iverksette søk på land ved hjelp av frivillige, sier Vaage til lokalavisa.

Leter utover natta

- Hva vet dere om situasjonen?

- Jenta har vært på skolen i dag, men var ikke hjemme da foreldre kom hjem ved 18-tida. Og hun har ikke kommet hjem i kveld. Det blir nå lett etter jenta utover natta, sier Vaage.

Leteaksjonen ledes av politiet i Sør-Trøndelag. Operasjonsleder Rune Brandmo sier til Hitra-Frøya ved 00.30-tiden at det etterhvert har kommet mange letemannskaper til jentas hjemsted på Fjellværøya.

- Det søkes videre med Sea king redningshelikopter, det lokale politiet er på plass, Røde Kors er på plass, Norske redningshunder er på vei, det samme gjelder en hundepatrulje fra Trondheim. I tillegg er det kommet til ganske mange frivillige, sier Brandmo.

Kl. 00:30: Ingen spor

Politiet gjentar at 13-åringen sist ble observert da hun dro fra skolen og at det i kveld letes både til lands og til vanns over store områder.

- Vi fikk melding kl. 21.28 om at jenta var savnet. Før det har det blitt lett og ringt etter jenta. Vi har ingen spor, sier Brandmo.

- Ønsker dere mer frivillig hjelp i letearbeidet?

- Politiet har ikke kapasitet til å organisere et stort frivillig mannskap, men vi er klart takknemlig for alle som kan hjelpe til. Vi har i kveld fått erfare at mange stiller opp, sier Brandmo.