Hovedintensjonen til foreningen Frøya Band Reunion er å samle og synliggjøre musikkmiljøet på Frøya. Foreningen mener det er særlig viktig å fremme lokal ungdom som ønsker å drive på med musikk. Arrangementet "En hyllest til Eagles", er et av flere ulike arrangementer foreningen arrangerer for å vise hvilke musikalske kvaliteter som finnes i lokalmiljøet. Kveldens konsert besto av tre ulike band; Hitrabandet, som besto av tre hitterværinger og 4 fra Frøya. Frøyabandet som besto av frøyværinger, og bybandet som hovedsaklig besto av utflytta frøyværinger med base i Trondheim.

Hitrabandet var først ut og satte standarden med "Hotel California", men godlåtene kom i rekke og rad også etter det. Bandet var toppform og presterte den ene glimrende prestasjonen etter den andre, og fikk fortjent stående applaus etter Frode Jektviks fantastiske vokalprestasjon på deres siste låt. Frøyabandet med Niklas Sandvik som hovedvokalist tok publikum med på en videre reise gjennom Eagles sitt mangfoldige og gode repertoar, før konserten ble avsluttet med bybandet som tydeligvis ikke hadde gjenglemt sine musikalske evner i Trondheim.

-Forbrødring over kommunegrensene

Som nevnt tidligere var det Hitrabandet som startet kveldens arrangement. Bandet har hatt øvingslokale på Hitra, men skal vi tro bandet selv har det ikke blitt mye brukt.

- Vi har holdt på mer eller mindre siden jul, men har aldri hatt helt full besetning før i kveld, dog har det vært mye selvøving, sier trommis Håvard Sivertsen, og bassist Jarl Mosand.

Bandet er full av lovord om arrangementet.

- Konseptet er helt genialt. Det samler bandmiljøet på øyene, og er veldig positivt for rekrutteringen til musikken. I tillegg må vi få nevne publikum som var helt fantastisk, det var god stemning, og vi er takknemlige for å få spille for en sånn samling av mennesker, sier Mosand.

Frode Jektvik er vokalist i bandet, og det var nok flere enn undertegnede som ble imponert over hans innsats.

- Jeg tror nok vi må si oss meget godt fornøyd med kveldens innsats. Men uansett så er det dette arrangementet som skal ha ros. For vår del ble det jo også forbrødring over kommunegrensene, og det har vært utelukkende positivt, sier Jektvik.

Gjennomført og profesjonelt

Arrangementet til Frøya Band Reunion var både gjennomført og profesjonelt. Publikum ble møtt med aperitìf og fiskesuppe, og kunne velge og vrake i forfriskninger fra barene plassert rundt omkring i Frøyahallen. Fra fjorårets debut på Klubben grendahus til i år har foreningen vist stor utvikling. Bare det å få 50 musikere til å stille opp gratis en lørdagskveld er en prestasjon i seg selv. Kvelden ble avsluttet med fest med de tre lokale bandene som har blitt gjenforent til fjorårets og årets arrangement. Mixmasters, Mosquitos og Wizards som var Frøyas store band for 30-40 år siden ga publikum en minneverdig avslutning på en minneverdig kveld.