Da hurtigruteskipet Trollfjord la til kai ved åpningen av Hitra Kysthavn, manglet det ikke på opplevelsestilbud for passasjerene.

Skysskar Jørgen Fjeldvær fra JODD lastet sin hurtiggående RIB full to ganger, og tok tyske turister med over leia til Lerøy Midts visningsanlegg Fugløya.

- De var utrolig spreke, og likte å bli kjørt i åpen båt. Smilet økte i takt med antall knop over leia, forteller Fjeldvær.

- Fikk mate laksen

Fremme ved visningsanlegget fikk turistene prøve seg som lakserøktere.

- De fikk seg en bøtte med laksefôr, og fikk kaste fôret ut til laksen, som kom og forsynte seg. De var veldig interesserte og ville vite mer om norsk havbruk, sier Fjeldvær, som også tok turen innom Terningen fyr på veien hjem.

Han mener dette kan være et godt opplevelsestilbud dersom Hurtigruteselskapet skulle bestemme seg for å ha faste ankomster til Hitra i fremtiden.

- Kan bli et bra pakketilbud

- Jeg tror de fikk valuta for pengene. Sammen med besøk i Ægir havbruksmuseum, og omvisning i settefiskanlegget i Belsvika og omvisning i Marine Harvest sin nye fabrikk på Jøstenøya, mener jeg dette vil bli et bra pakketilbud for hurtigrutepassasjerene.

Og om omvisningen tar lenger tid enn hurtigruta ligger til kai ved Kysthavna, så er ikke det noe problem.

- Med hurtigbåten som går begge veier mellom Trondheim og Kristiansund er det mulig for passasjerene å ta igjen hurtigruta, sier Fjeldvær.

- Overveldet over naturen

Samtidig hadde Ellen Aanes Draagen fra Hitra Frøya guideservice tatt med en busslast hurtigrutepassasjerer til Hitra vindpark på Eldsfjellet.

- De var først og fremst overveldet over naturen og roen  oppe fra Eldsfjellet. Og de var imponert over størrelsen på vindmøllene, og hvor stille de gikk.

- På veien tilbake var vi så heldige at storhjortene ved Dalpro viste seg på jordene. Da knipset turistene bilder av en annen verden. Det samme gjorde de da vi kjørte forbi et blikkstille vann med høstfarger på trærne. De fortalte at de var veldig fornøyd med turen da vi kom tilbake, sier Draagen.