Den 1. april 1987 etablerte elektromontørene Gunnar Andersen, Svein Tøften, og elektroingeniør Thorbjørn Ulvnes , Elektro Team Eiendom AS. De hadde jobbet ved installasjonsavdelingen ved Sør-Trøndelag Kraftselskap(nå Trønderenergi), og leide nå ut forretningslokalet de hadde kjøpt i Fillan til Elektro Team AS.

- Fra første dag hadde Elektro Team full beskjeftigelse og opparbeidet etter hvert et solid kundeportefølje, og begynte å vokse, sier daglig leder Thorbjørn Ulvnes.

Fusjon

I 1997 ble Sør Trøndelag Kraftselskap sine installasjonsavdelinger fusjonert inn i Elektro Team AS, og bedriften fikk da 20 ansatte. Og i 2007 valgte eierne å selge 96 prosent av aksjene til en av landets største privateide installatør, Elektro AS i Bodø, og ble dermed del av et konsern med 400 ansatte. Gründerne bak Elektro Team AS beholdt eiendomsselskapet, og leier fortsatt ut til driftsselskapet.

- I dag har Elektro Team AS 28 ansatta og en omsetning på vel 32 millioner kroner, og er i seg selv en meget solid bedrift. Vi har satset på lokal industri og næringsvirksomhet og offentlige bygg. Over tid er det bygget opp stor kompetanse, og til dels spisskompetanse, i flere fag. For en del år tilbake var en elektriker en ”allrounder” som fikset det meste. I dag har anlegg og utstyr blitt stadig mer avansert og krevende, og det kreves såpass stor kompetanse i flere grener at man må ha spesialister innen blant annet telematikk, elektro og automasjon for å gi god nok service overfor de store kundene i oppdrettsnæringen og andre produksjonsbedrifter. Dette har Elektro Team tatt konsekvensen av og har en egen telematikkavdeling og industri/automasjons-avdeling, i tillegg til vanlig boliginstallasjon og service, sier Ulvnes.

- Mange spennende år foran oss

Han har tro på tiden videre fremover.

- Vi er fornøyd med ordrereserven per i dag, og når vi ser i glasskulen så har vi mange spennende år foran oss her i øyregionen. Ellers må vi føye til at vi til dags dato ikke har hatt noen år med røde tall, eller vært nødt til å permittere folk. Det synes vi er ganske utrolig, men årsaken må være at vi har lagt stein på stein, og hele tiden tatt tæring etter næring. Nå ser vi frem til å få nyere kontorlokaler med tilbygg på vår nåværende adresse i Fillan i løpet av høsten. Samtidig bygger Elektro Team Eiendom AS på litt mer lager og vareinntak for Expert Hita, sier Ulvnes.

Gründerne: Gunnar Andersen, Thorbjørn Ulvnes og Svein Tøften etablerte Elektro Team AS for 25 år siden.