- Ja, det er ikke vanskelig å innrømme at det var Mona som lokket meg til byen. Jeg angrer ikke på den avgjørelsen, smiler Raymond bak skjegget.

Trives i Trondheim

Det hender han savner Hitra. Og aller mest nærheten til mamma, pappa og søsknen. Og gode venner. Det han savner minst er det transparente samfunnet. Nå er det Trondheim som er det nye hjemstedet, og her trives han veldig bra.

Faktisk trives han så bra at han ikke ser for seg å flytte tilbake.

- Ikke slik det ser ut nå nei. Mona og jeg fikk lille Storm i slutten av oktober, og ettersom våre tenåringsbarn fra tidligere forhold også bor i byen kjennes det naturlig å bosette seg her.

- Det er gøy å lese om kjentfolk

Men selv om han har flyttet fra sin barndoms øy har han på ingen måter snudd ryggen til den. Han følger ivrig med på hva som skjer i øyregionen.

- Jeg leser Hitra•Frøya daglig på nett. Særlig leser jeg alt om trafikkulykker og veistandard. Men dukker det opp et bilde av et kjent fjes på skjermen er det moro å lese uansett hva saken gjelder. Det er jo alltid gøy å lese om kjentfolk.

- Jeg lærer like mye som dem!

Rett etter at Raymond flyttet fikk han lærerjobb på Steinerskolen, men har den siste tiden har han vært ansatt hos Voksenopplæringen i Trondheim kommune. Her liker han seg veldig godt.

- Det er en helt fantastisk arbeidsplass. Jeg møter så mange spennende mennesker. Og jeg er sikker på at jeg lærer like mye som dem, sier Raymond om elevene sine.

Tatt med seg naturgleden

Raymond har gjort bymenneske av seg nå, men er glad for oppveksten han har hatt på Hitra.

- Den nærheten vi hadde til naturen har vært viktig for meg. Jeg har tatt med meg gleden og fascinasjonen over naturen inn i voksenlivet. Jeg tar gjerne med meg ungene på turer inn i marka, for å gi de litt av de opplevelsene jeg hadde. Oppveksten i Badstuvika kjentes trygg.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no