- Vanligvis er det mangel på arbeidskontrakt som bedriftene ikke har i orden. Det skal det være selv om det kun er snakk om en sommerjobb, fastslår Silje Ødegård. Hun er lokal tillitsvalgt for LOs sommerpatrulje.

HAR DU OPPLEVD NOE UREGLEMENTÆRT I ARBEIDSLIVET? TIPS OSS GJERNE PÅ MAIL ELLER SEND EN MELDING PÅ VÅR FACEBOOKSIDE.

- Flest regler brytes i distriktene

I fem år har hun gått rundt og sjekket om bedriftene gjør det de skal i forhold til rettigheter og plikter i arbeidslivet. I år har hun fått med seg Thomas Gudbrandsen som en ekstra tillitsvalgt, for å sjekke forholdene på Hitra og Frøya.

- Det er flere regler som brytes i distriktene i forhold til Trondheim. Derfor har vi et ekstra fokus på dette fordi det er mange unge som skal ut i sommerjobb. 50 lokale tillitsvalgte besøker bedrifter i år, og det er den største patruljen vi har hatt, forteller Pål Henriksen Spjelkavik. Faglig ungdomssekretær ved LOs distriktskontor Sør-Trøndelag.

- Ikke svart

Hos Europris på Hitra går Ødegård og Gudbrandsen igjennom arbeidskontrakten med 18 år gamle Heidi Hevnskjel. Hun har tidligere jobbet på helsetunet på Hitra og trives godt i sommerjobben hun har hatt i to uker på Europris.

- Jeg synes det er kjempefint å jobbe her og jeg er blitt godt tatt imot, forteller hun.

- Du hadde jo arbeidskontrakt, hadde fått opplæring og kunne ta pauser. Ja, da jobber du ikke svart ihvertfall, spøker Gudbrandsen og alle tre ler litt.

- Veldig greit med info

LO deler ut et hefte som Hevnskjel kan slå opp i, hvis hun lurer på noe. De oppfordrer også til å bli med i fagforbundet for å stå sterkere hvis det skulle skje noe på arbeidsplassen i fremtiden.