Lokalavisa har tidligere i høst fortalt om situasjonen på Mausund, der syke folk må ringe tilfeldige folk for å få skyss til ambulansebåt/helikopter.

- Det er uholdbart at folk må ringe tilfeldige folk. I verste fall må pasientene bæres i båre over lang strekning til helikopteret, sa Olga Rødsjø Johansen.

Beredskapsliste

I dagens papiravis forteller ambulansesjef i Helse Midt-Norge, Erlend Sundland, at foretaket neppe vil ha en ordning for intern pasienttransport på Mausund klar innen nyttår.

Mausund velforening vil ikke vente så lenge, og vil nå sende en henvendelse til foretaket om en midlertidig løsning.

- Vi ber om å få lage ei liste med folk som har stor nok bil her på Mausund, og at foretaket kan gå inn på å gi en liten godtgjørelse til de som står på ei slik beredskapsliste, sier Bente Kvam fra Mausund velforening.

Ble alvorlig syk under krabbefesten

Kvam kan fortelle at det også etter at Olga Rødsjø Johansen tok opp saken gjennom lokalavisa i september, har vært et nytt kritisk tilfelle. Dette skjedde under Mausund ILs krabbefest, en kveld da det kan være vanskelig å finne «kjørbare» bilister.

- Det var en person som ble alvorlig syk. De måtte ringe fire-fem personer før de fikk tak i noen som kunne kjøre. Det er ikke sånn det skal være, sier Bente Kvam i Mausund velforening.