De siste forholdene mannen er mistenkt for, er flere innbrudd i flatvalområdet. Dette er samme person som i høst ble tatt for innbrudd på Sistranda, og som var mistenkt for langt flere enn de han da tilstod. Samme person er også mistenkt for flere forhold i Dolmsundet / Melandsjø-området på Hitra.

Etter tyveriraidene på Sistranda i høst hadde han en periode med meldeplikt på Frøya lensmannskontor tre ganger i uka. Samtidig søkte lensmannskontoret om å få han varetektsfengslet, på grunn av fare for gjentakelser. Denne henvendelsen ble ikke tatt videre av politijuristen til retten. Det trengs en rettslig kjennelse for å iverksette et slikt tvangstiltak.

Nå har lensmannskontoret nok en gang pålagt mannen meldeplikt tre ganger i uka, og sendt ny begjæring om varetektsfengsling.

- Vi har konkrete ting og handfaste bevis. Men det er visse kriterier som skal være til stede for at det blir innført et slikt tvangstiltak. Ett av dem er faren for gjentakelse. Det kan vi i alle fall si er til stede. Men vi får se. Det blir nå opp til juristen på politikammeret å vurdere om den skal prøves for retten, sier frøyalensmann Inge Dahlø.

Siden fredag har politiet fått inn to nye meldinger om innbrudd på Flatval.

les også: Gammel kjenning mistenkt

Kan ha gjemt seg i bygningen

Her stod innbruddstyven

Innbrudd i blomsterbutikken

Knuste stuevinduet hos kjent innbruddstyv