I nevnte naust var det fotoutstilling, hvor en plakat opplyste at tema i år var IKT (informasjons- og kommunikasjonsteknologi). Det høres kanskje litt spesielt ut for grupper av barnehagebarn, men en annen plakat informerte om at de hadde latt barna ta bilder av det de selv ville. Barnehagebarna hadde selv skrevet ut bildene, og de hadde blant annet fått skrive navnet sitt på PC.

God fantasi

Noen hadde fotografert en lekekamerat eller en ansatt de var glad i, en hadde tatt bilde av de nye skoene sine, og ikke minst viste de mange bildene at ungene har stor og god fantasi.

Madelen Andersen Sandvik (snart 6) hadde tatt bilde av en lekebil hun likte å leke med, men synes det er minst like moro å vise fram bilder av lillesøster Sofia, som et par av de andre barna hadde valgt som motiv.

Og Madelen vet også hvem Guri Kunna var.

- Hun var ei jente som falt av kvernsteinen og ut i sjøen, sier Madelen, før hun i likhet med de mange andre i barnehagen springer for å få seg mat. På Guri Kunna-dagen kan også de foresatte og søsken kjøpe seg en matbit mens de venter på Guri Kunna.

VENTER PÅ GURI: Denne dagen, ved flo sjø, var det mindre enn et barns steinkast mellom naustet og de hvitskummende bølgene som slo mot fjæra. Oda og Ole-Vidar ventet spent på om Guri kom.

Motorisert Guri Kunna

Dessverre hadde ikke lokalavisa anledning til å være tilstede da Guri Kunna, etter en seanse med underholdning fra de små, dukket opp fra det frådende havet. Mest sannsynlig hadde hun med seg ei skattekiste med gaver til de små, og ryktene sier at sagnfiguren var like moderne i år som før. I fjor ankom hun på ATV, i år ble det en vannscooter hun brukte på sin ferd tilbake til Froan.