Søvest å regn-cupen er i gang etter 23 år i dvale

Turid Glørstad, leder i håndballgruppa i Hitra Il, gleder seg stor til helga. Sammen med nestleder Nina Larsen sitter hun i arrangementskomiteen, og har brukt mye tid på å få alle puslespillbitene på plass..

- Cupen har ligget i dvale i 23 år, men våkner til liv igjen denne helgen. Fra Frosta, Kyrksæterøra, Frøya og Hitra kommer det til sammen sju lag som er klare til å konkurrere, forteller Glørstad

- Vi skal skape oss et godt navn og rykte

Arrangementskomitéen åpnet for påmelding for både gutte- og jentelag fra 12-16 år. Men påmeldingen for enkelte aldersbestemte lag var lav, og Søvest å regn-cupen våkner til liv igjen som en turnering for jenter-14. Turid ser likevel lyst på helga.

- Flere av oss i arrangementskomiteen har ikke arrangert cup tidligere. Det er viktig for oss at deltagerne sitter igjen med et inntrykk av vi har gjort tingene våre skikkelig. Om det starter i liten skala så vil vi gjøre det grundig. Vi vil skape oss et godt navn og rykte. Så får vi gradvis vokse oss større etter hvert.

For allerede før Søvest å regn-cupen går av stabelen denne helga er det bestemt at dette skal bli et årlig arrangement. Den samme helga neste år er satt av til ny håndballfest.

- Vi håper at dette blir et fast innslag i flere klubbers årshjul, sier Turid Glørstad.

Trygge på at kosten er sikret

Glørstad er nå spent på om de har husket alt som må være klart til cupen, men maten til håndballspillerne er hun helt trygg på skal falle i smak. Monica Aunøien fra Hitra Storkjøkkenet har tatt på seg ansvaret for kosten til håndballjentene.

- På vår cup skal det ikke være nødvendig å løpe til kiosken for å supplere etter at måltidet er avsluttet, forteller Glørstad som har hørt at ungene ikke alltid er mette etter måltidene ved enkelte andre cuper.

- Mat er viktig, og med Monica Aunøien ved grytene er vi trygge på at vi har sikret kosten til ungene.

Kampene åpne for alle

I tillegg til Aunøien er det mange som har lagt ned tid og arbeid for å få stablet cupen på beina igjen.

- Vi er helt avhengige av den foreldrehjelpen vi har mottatt. Her snakker vi om håndballforeldre som ikke har spillene jenter på banen i helga. Det er mange som er genuint interesserte i å få cupen vel i havn, sier Glørstad og sender en takk til alle som har bidratt.

Turid håper nå at riktig mange kommer til Hitrahallen både lørdag og søndag for å skape liv og røre rundt arrangementet. Kampene er åpne for alle som vil se, og med riktig mange publikummere klarer man å skape skikkelig håndballfest.