Hitra fotballklubb har bestemt seg for å videreføre “HFK Xtra” fra 15. oktober. Dette er et tilbud om fotball etter skoletid.

- Nytt er at vi vil styrke opplegget med flere instruktører. I tillegg har vi tilgang til hall på vinterstid dersom det er vanskelige uteforhold, forteller leder i Hitra fotballklubb, Kjersti Rønningen.

Målsetting og innhold

HFK Xtra ble etablert i fjor høst, og er et gratis tilbud til alle barn fra 3.-7. klasse på hele Hitra. Intensjonen til HFK med HFK Xtra er å gi barn og unge et lavterskeltilbud, som etter skoletid inneholder fysisk aktivitet rettet mot fotball. Målet med tilbudet har vært å gi et godt tilbud til barn og unge for å kunne aktivisere flest mulig.

- Vi ønsker å være med på å utvikle bevegelsesglede og gode vaner i tidlig alder. I tillegg ønsker klubben med tiltaket å gi barn og unge et positivt møte med klubben, forteller Rønningen.

HFK Xtra ledes i år som i fjor av instruktør Ole H. Eide.

Deltakerne kommer fra hele Hitra. Disse spillerne som til daglig spiller fotball i sine idrettslag i de ulike grendene, vil møtes som HFKspillere når de blir 13 år.

I tillegg til den fysiske aktiviteten har det også blitt fokusert på fair play og kosthold. I forkant av aktiviteten har barna samlet seg i klubbhuset og fått et måltid servert.

Gode støttespillere som Lerøy, Fysak Hitra og Hitra idrettsråd gjør at tiltaket er gratis.

– HFK ønsker at tilbudet skal være et lavterskeltilbud og tilgjengelig for den som måtte ønske det, og håper mange som mulig melder seg på, sier Kjersti Rønningen i Hitra fotballkubb.