Kan Vidar Garnvik og Garnviks Røkeri fra Dyrøya hente hjem en av mat-Norges gjeveste priser i kveld?

I samarbeid med Stavanger Aftenblad, viser lokalavisa Hitra-Frøya finalesendinga direkte i kveld (fredag). Sendestart er kl. 19:30.

Produsenten av sendinga opplyser at dette blir en ren videreformidling av det som skjer på scenen og at man i år ikke har kapasitet til å fylle inn med intervjuer/reportasjer i «spisepausene».

Når det gjelder prisutdelingen i klassen sjømat ligger det an til å skje midt i programmet, ca 1,5 time etter sendestart, med alle forbehold om endringer.

33 finalist-produkter

Finaledommerne i Det Norske Måltid 2015 har smakt seg gjennom alle de 33 finalistproduktene. Resultatet blir offentliggjort under finalegallaen på Clarion Hotel Energy i Stavanger. Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.

Garnvik Røkeri er en av tre finalister i kategorien «årets sjømat foredlet». Det er Garnviks røkte lakseloin med pepper og konjakk som konkurrerer med Mikals laks sin tradisjonelle røykelaks og grava regnbueørett fra Leiren laks AS i denne kategorien.

- Det er en seier bare å komme til finalen, og jeg tør ikke håpe på noe mer. Jeg er ferskingen oppe i dette, som konkurrerer med gode kandidater som har holdt på lenge, sa Vidar Garnvik til lokalavisa før avreise til Stavanger torsdag.

Vidar Garnvik er en av tre finalister i kategorien «årets sjømat foredlet» med sin røkte lakseloin med pepper og konjakk.

Øyregionen har gjort det skarpt tidligere også

Det norske måltid er en konkurranse hvor produsenter fra Frøya og Hitra har gjort det svært skarpt. Dalpro har gått helt til topps tre ganger. I fjor ble deres fenalår av villsau årets bearbeidede kjøttprodukt.

I 2011 og 2008 vant to øyværingsbedrifter hver sin pris:

Dalpro gikk til topps med sin flatbiff av hjort, og Seashell med sine kamskjell i 2011.

Også i 2008 vant kamskjellene fra Seashell prisen som beste sjøprodukt. Samme år ble grotteosten fra Hitra gårsdmat kåret til årets produkt.  ​