1) Hvor fotballinteressert er du?

2) Hvordan tror du det går med din nasjon i år?

3) Hvem vinner EM?

Maria Leonor Sutil

1) Fotball er virkelig stort i Portugal. Jeg er veldig glad i fotball og mine favorittlag er SL Benfica og selvfølgelig Portugals landslag. Jeg ser alltid Benficas kamper når jeg er hjemme i Portugal og prøver å se alle våre landslagskamper.

2) Jeg bruker alltid å ringe til min fotballinteresserte bestefar og pappa når Portugal vinner. Ellers er det vanlig å samles til store fester i Portugal når vi spiller. Er det en kamp jeg husker godt, så er det da Portugal var vertsnasjon i 2004 og spilte EM-finale mot Hellas.Vi tapte med et mål. Til tross for at Spania er våre naboer og som våre brødre å regne, er det stas å slå dem på fotballbanen. De er i tillegg et veldig godt lag.

3) Jeg tror Portugal kan vinne i år fordi vi har et sterkt lag, med mange virkelig gode spillere som  Cristiano Ronaldo, Nani, Pepe og Ricardo Quaresma.  I år det er vår tur til å vinne, dette året kan vi gå helt til topps. Heia Portugal!

Marc Collier

1) Jeg er veldig interessert i fotball og tenker å se så mye EM-fotball som jeg overhodet kan. Jeg kommer til å se alle Englands kamper, men skal også prøve å se alle de andre for da vet jeg hva slags motstand England kan komme til å møte senere i mesterskapet. I mine øyne har ikke England havnet i en altfor tøff gruppe. Vi er i gruppe med Russland, Slovakia og Wales, og jeg tror England og Wales blir de to som går videre i fra gruppa vår.

2) Det er vanskelig å si hvordan England vil gjøre det i år. Jeg mener de har et godt lag, med mange unge spillere. To av spillerne som kan utmerke seg i dette mesterskapet er Jamie Vardy og atten år gamle Marcus Rashford. Jeg kunne tenkt meg å se England spille mot Tyskland eller Portugal, ellers ville en kamp mot Sverige blitt et spennende oppgjør.

3) Jeg tror det blir vanskelig for England å vinne. Det blir enten Tyskland eller Portugal.

Adelheid Krys

1) Vi er en svært ivrig fotballfamilie. Min mann, våre to voksne sønner og jeg er alle store fotballfans. I tillegg har vi også barnebarn som spiller fotball på Frøya. Vi kommer til å følge hele fotball EM og skal i hvert fall se alle Tysklands kamper.

2) Tysklands hovedrival er Østerrike. Under musikkonkurransen Melodi Grand Prix får vi for eksempel aldri poeng i fra vårt naboland i sør, derfor er det ekstra spennende når vi møter Østerrike på fotballbanen.  Italia ville også vært en tøff motstander å møte under årets EM.

3) Min mann tror på finale for Tyskland i år, men jeg er mer skeptisk. Jeg ønsker vi skal vinne, men tror ikke det går.

Slavo Molnar

1)   Fotball er livet mitt og jeg kan ikke forestille meg å leve uten fotball. Jeg har selv spilt siden jeg var seks år, nå spiller jeg for Hitra FK og jeg vil fortsette å spille fotball så lenge helsen min tillater det. Jeg kommer til å se EM-fotball når jeg har tid og da vil jeg se alle slags kamper, ikke bare Slovakia sine.

2)     Jeg tror Slovakia kommer videre i fra gruppespillet, hvor jeg tror de ender opp som nummer to i sin gruppe etter England. Kanskje vil de nå til helt semifinalene. De er et lag i god form og kan slå lag som Spania og Tyskland. Vi har en veldig god midtbanespiller Marek Hamsik, han er hjernen i laget og spiller for Napoli. Mitt favorittlag er ellers England, så hvis Slovakias menn ikke klarer å gå videre, så krysser jeg fingrene for dem i mesterskapet.

3) Det er vanskelig å si hvem som vinner, men Frankrike har et veldig godt lag i år.

Enver Polat

1) Mitt favorittlag i Tyrkia er Galatasaray. Jeg fulgte med Galatasaray da de var virkelig gode på 2000-tallet, da de blant annet møtte Rosenborg i Champions League-sammenheng.  De senere år har jeg dessverre ikke hatt tid. Vi er  inne i vår høysesong på pizzarestauranten akkurat nå, så det spørs om det blir noe særlig fotball i tiden fremover. Men jeg håper å få tid til å se de viktige kampene under årets Fotball EM.

2) Tyrkia er ikke så gode i år, men det hadde vært veldig moro å slå Spania.

3) I år tror jeg England kan vinne. De har et sterkt lag.

Alex Tarraga

1) Fotball er veldig populært i Spania og jeg liker også fotball godt. Jeg spiller fotball på Nabeita IL og trives godt der. Når jeg blir stor vil jeg bli fotballproff. Mitt favorittlag er ikke Valencia, men Real Madrid.

2) Spania har et godt lag i år. Favorittspilleren min på landslaget er David Silva.

3) En finalekamp mellom Spania og England ville vært veldig interessant å se. Jeg håper Spania vinner EM i år også.

Oleksandr Ivaniuta

1) Jeg var veldig interessert tidligere. Jeg fulgte med på landslagsspill og kunne mye om spillerne. Men etter at jeg kjøpte hus for fem år siden har tiden blitt brukt til oppussing. Tiden strekker ikke til.

2) Jeg håper det går bra for Ukrainas del. Men er usikker på hvor langt de kan ta det. Jeg tror de blir blant de ti beste i alle fall. Yarmolenko og Konoplyanka er begge gode målscorere og kommer til å gjøre en god jobb for landslaget. Det er likevel kampen mellom Tyskland og England jeg gleder meg mest til. Det blir en spennende kamp.

3) Tyskland vinner EM, slik de vant VM.

Anna Johannesson

1) Örebro er store på ishockey, og det følger jeg ivrig med på. Men når Sverige har kvalifisert seg til EM tvinger det seg frem en entusiasme for fotball likevel. Klart jeg skal følge med!

2 )Sverige blir i alle fall blant topp fem. Fotball er jo et lagspill, og da må man fremheve laget, ikke enkeltspillere. Man kan ikke basere et lag på én spiller. Drømmekampen hadde vært Sverige og Tyskland. Og den kampen vinner Sverige knepent, 4 – 3!

3) Sverige så klart!

Maria Elisdottir - Reiser til Frankrike for å følge Island

Maria Elisdottir kommer opprinnelig i fra Island, men bor på Kvenvær.

- Jeg er ikke fotballinteressert i det hele tatt, men jeg skal reise til Frankrike og årets fotball EM med min fotballinteresserte mann og eldste datter for å se Island spille mot Portugal den 14. juni, i den franske byen Lyon.

Maria forteller de reiser allerede førstkommende mandag.

- Og Island kommer uten tvil til å slå Portugal, ler Maria med en god dose ironi i stemmen.

En stor prestasjon

Grunnen til at de skal reiser nedover, er fordi det er en stor prestasjon av Island å komme såpass langt, sier Elisdottir.

- Island har bare 300 000 innbyggere, og matematisk sett så skulle de ikke en gang hatt sjanse til å kvalifisere seg. Derfor er det stor stas og veldig artig at de har klart nettopp det, det kommer nok ikke til å skje mange ganger.

Hvilke forventinger har dere til fotballmesterskapet?

- Det blir nok en kjempefest og en stor opplevelse. Frankrike er dessuten et flott land å besøke uansett om det er fotballmesterskap der eller ikke. Vi har sett at det skrives om terrortrusler i forbindelse med mesterskapet i media, men har valgt å dra likevel. Vi bekymrer oss ikke og velger å tro det beste om folk. Det kommer helt sikkert til å bli kjempestemning og masse liv og røre når islendingene samles på tribunen i Lyon til uka.

Hvordan tror du Island vil gjøre det i EM?

- Det er en stor prestasjon hvis Island kommer seg videre i fra gruppespillet, men det tror jeg egentlig ikke de gjør siden de møter motstandere som Portugal, Østerrike og Ungarn i gruppen sin. Årets vinner tror jeg blir Tyskland.