For to uker siden opplevde Ola Skjåk Bræk at den ene RIBen de bruker ved Ansnes brygger, bråstoppet slik at båtføreren og fire passasjerer ble kastet ut av båten i 40 knops fart.

Tirsdag var han selv fører av båten, etter at fartøyet hadde vært på land for teknisk inspeksjon etter den forrige ulykken.

Svingte plutselig rundt

- Jeg var på vei tilbake fra en handletur i Knarrlagsund. Det var blekkstille og sol, og jeg kjørte rolig og fredelig rett frem i vanlig marsjfart. Plutselig svingte båten rundt 360 uten at jeg skjønte noen ting, forteller Skjåk Bræk.

Han ble kastet ut av båten og havnet i vannet.

- Båten drev mot meg , og etter en lang svømmetur klarte jeg å komme meg opp i båten. Så drev båten videre mot land, til jeg klarte å hoppe i land. Jeg trodde ikke noen ville komme og redde meg, så jeg vurderte etter en stund å begynne å gå. Da så jeg redningsskøyta komme opp Knarrlagsundet, men de så meg ikke, selv om jeg sto og vinket. Så kom Helge Kåsbøll med båten sin, som hadde blitt oppringt av en som hadde sett det som skjedde. Da tok vi båten på slep og kom oss i land ved Kåsbøll på Kuøya, forteller Skjåk Bræk.

Han er glad ulykken ikke skjedde lenger ute på sjøen.

- Det var flaks at det skjedde så nære land og at båten drev mot meg. Ellers hadde jeg frosset i hjel, forteller han.

Feil med nye motorer

Det er siste gang han kjører båten med de nye motorene.

- Jeg har kjørt RIB i 20 år, og er meget erfaren. Førerfeil kan avskrives, og det var ideelle forhold på sjøen. Båten har vi hatt i over ett år, med andre motorer og har ikke hatt noen problemer med den. Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men det må være noe feil med de nye motorene. Nå blir båten satt på land, og båten blir ikke brukt igjen før det er montert nye motorer og vi har fått en forklaring på hva som skjedde. På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke gå nærmere inn på hva jeg mener faktisk skjedde, før båten har fått en skikkelig teknisk gjennomgang. Inntil da vil vi bruke de andre båtene vi har, sier Skjåk Bræk.