Også Frøya IL velger å gi 5.000 kroner til innsamlingsaksjonen "Krafttak mot kreft i øyregionen". Motivasjonen ligger blant annet i at de heier på klubbens egen spiller Vilde Wedø Jektvik og hennes kamp mot kreften. Ifølge froya.no har idrettslaget bestemt seg for å gi penger fra kiosksalg og inngangsbilletter til aksjonen, i alt 5.000 kroner.

- Vilde har vært en veldig tydelig inspirasjon for oss i denne saken. Hun er jo en sterk og tydelig karakter i håndballmiljøet, som har spilt håndball i mange år. Hun er en utrolig flott jente, sier foreldrekontakten i styret til Frøya IL, Lill Vatn Riiber til nettavisa.

Også Klubben grendalag har valgt å gi 5.000 kroner til innsamlingsaksjonen.

- Vi oppfordrer andre grender, lag og foreninger på både Frøya og Hitra, til å støtte "Krafttak mot kreft". Hvis alle er med og støtter opp om dette, kommer det enda mer penger inn til kreftforskning og det må til, skal vi få bukt med denne sykdommen, sier grendalagsleder Aleksander Søreng til lokalavisa Hitra-Frøya.

Det er opprettet et lokalt innsamlingsnummer felles for Hitra og Frøya hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen gjennom hele mars. (Etterpå vil banken summere beløpene som er kommet inn fra de to øyene og finne ut om Frøya eller Hitra ga mest.)

Kontonummeret er 4212.05.13731

Merk gjerne innbetalingen med navn/kommune.