Mange var møtt fram til offisiell åpning av den nyeTorvhatt-stua ved Blåskogstien på søndag. Det var bål både inne og ute, bålkaffe, saft og masse gode kaker, trivsel for både store og små.

Ove Fiskvik snakket om prosjektet og berømmet næringslivet som stiller opp med midler. Ca 500 dugnadstimer anslår han at det har gått med, og en gjeng på to-fem personer av et utvalg på 12 -15 dugnadsvillige har jevnlig møtt på dugnad. Han nevner spesielt Ivar Skaget som en svært stabil medlem av dugnadsgjengen. Stor takknemmelighet også til grunneier Karl Skaget som stiller tomten til disposisjon.

Målgruppe

Det er tenkt at hytta skal være åpen for alle, men Ove nevner spesielt at dette er passe avstand for småbarnsforeldre, skole og barnehager i Fillan, for en tur ut i naturen og håper at Hitra IL med dette tilrettelegger for aktivitet i naturen og at dette også vil bli attraktivt for nye hitterværinger.

Hytta vil være låst slik at vær og vind ikke river døra av hengslene, men nøkkelen vil bli hengende ved døra, slik som det gjør på Blåskoghytta.

Gode hjelpere må til for å henge opp navnet på hytta, ”Torvhattstua”

- Vi håper nå at det går like bra her som det gjør på Blåskoghytta, at vi får beholde denne like fin og i god stand framover. Oppfordrer brukere til å forlate hytta slik den var da de kom, og slik de selv ønsker å finne den. Det vil bli hengt opp retningslinjer og sikkerhetsregler inne i hytta. Vi håper og tror at dette blir respektert, sier Fiskvik.

Ørn

Det hadde i løpet av natten dukket opp en overraskelse på en bergnabb. Denne ble behørig avduket og fram kom en ikke ukjent gjest i terrenget og i luften i dette området, en ørn. Kunstverket er det Erling Skumfoss som har laget.

- Den er utført i betong og har halefjær av ei plastbøtte, kan Erling fortelle meg. En flott figur var det, verdt turen til hytta for å se på, der den står å skuer ut over stien..

Før vi forlater Torvhattstua spør vi gjengen fra anleggsgruppa i Hitra IL om de har flere prosjekt å planer? Å, det har de flust opp av forstår vi. Det nevnes fortløpende sandvolleyballbane – som skal fungere som skøytebane vinters tid, sti rundt Aurtjønna i tilknytning til Eaholmen... ja her er det bare å hive seg rundt. Vi ønsker de masse lykke til og gleder oss til å se resultatet.