Restauranten i Børøysundet var stengt gjennom fjorårssesongen, men denne uka åpnet de nye driverne Asli Erdal og Robert Nilsson dørene igjen.

- Åpningsdagen gikk bra. Det kom mange folk på en gang, så det ble litt ventetid, men alle var fornøyde så langt jeg kunne se, sier Asli Erdal.

- Ikke mye å tenke over

Hun og Robert Nilsson er fra Malmø, og var ikke i tvil da de fikk sjansen til å drive restaurant på Hitra. Hennes far hadde blitt kjent med noen av de som er tilknyttet eiersiden av restauranten, som var på utkikk etter nye drivere.

- Han fortalte at det var en kjempefin restaurant ved sjøen, med et stort kjøkken. Da var det egentlig ikke så mye å tenke over, sier Asli.

Asli og Robert har lang erfaring fra restaurantbransjen. Hun som servitør og bartender ved Marriott hotellet i Malmø, mens Robert har jobbet som kokk ved restaurant Kalk i Malmø.

De har funnet seg godt til rette på Hitra.

- Vi trives veldig bra så langt. Det er veldig trivelige naboer, og alle er veldig varme og gjestfrie, mener Asli.

- Fremfor alt fisk og skalldyr

Utover i sesongen vil de satse mer og mer på lokal mat.

- Vi har en testmeny nå, som vi kommer til ha frem til påske, da vil lager en egen påskemeny. Etter påske kommer en ny meny, med så mye lokal mat som mulig, og fremfor alt med fisk og skalldyr, forteller Asli.