Svenske Fredrick Johannesson har nå styrt Gurvikdal havfiskesenter i rundt et år. Men han var ekstra glad når kona gikk jobben som ny hotellsjef på Hotell Frøya for en kort stund tilbake.

- Det var veldig godt å få kona og barna på plass. Det er langt bedre enn å kun se dem noen få ganger i året, slik jeg gjorde før de flyttet hit, forteller han.

Her kan du se hvordan de gikk da Johannesson skulle prøve å møte kong Harald, men fikk fiskekroken i hånden.

- Grendene gjorde det enklere

Johannesson skryter av den sterke grendakulturen i øyregionen, som gjorde det enklere å komme alene hit for å arbeide.

- For oss som var vant med å bo i en storby, var det veldig uvant i starten at alle hilser på deg og spør hvordan det går. Men det er virkelig noe jeg og hele familien setter pris på. Jeg håper dere bevarer denne grendakulturen fordi den er helt unik, mener svensken.

- Har økt besøksantallet med førti prosent

På det ene året han har vært daglig leder for Gurvikdal havfiskesenter har Johannesson pusset opp flere leiligheter. Bygd ut et ordentlig rekkverk og plass for matservering nede. Utvidet fiskebutikken og sørget for flere nye båter.

- I forhold til samme tidspunkt i fjor hadde vi 83 stykker som hadde booket seg inn hos oss rundt slutten av mars. I år er vi oppe i rundt 140 og er omtrentlig fullbooket til starten juni, smiler en fornøyd daglig leder av Gurvikdal havfiskesenter.

Her kan deres lese den morsomme fiskekonkurransen mellom Norge og Sverige, sist undertegnende var på besøk på havfiskesenteret (Krever HF+ abonnement).