Svein Viggo Johansen driver utleie av feriehus og båter på Stabben på Titran. I likhet med marinaene på Kjerringvåg og i Lervågen på Hitra, har han opplevd at tyver har stjålet bensinkanner.

- Jeg leste om Even Sivertsen, som hadde mistet åtte bensintanker på Dolmøya, og at han hadde funnet tomme bensintanker bak en gammel buss. Jeg tenkte ikke så mye på det da. Men så hørte jeg fra en som leier båtplass av meg, at bensintanken hans hadde forsvunnet. Og da jeg sjekket mine egne båter i dag morges(mandag), oppdaget jeg at det manglet fire bensintanker, forteller Johansen.

Gjenfunnet tidligere på Dolmøya

Da han igjen så på bildet av bensintankene som lå bak bussen på Dolmøya, kjente han igjen sine tanker.

- Jeg så at det var Suzuki-tanker, og da tenkte jeg at det kan være mine tanker. Sivertsen hadde tatt vare på tankene, så jeg avtalte at jeg skulle komme og se på dem, sier Johansen.

Vi ble med da Johansen møtte Sivertsen på Kjerringvåg på Dolmøya, mandag ettermiddag.

- Det kan være mine tanker ja, sier Johansen da han får se dem.

Men Sivertsen har ennå ikke funnet sin tanker, som han frykter kan være brent.

Vil forfølge tyvene

Han har anmeldt tyveriet, mens Johansen vil kjøre innom lensmannskontoret og anmelde på vei hjem.

- Det er jo en gladsak at jeg fant igjen kannen mine. Men vi vil forfølge saken og prøve å få tatt tyvene. Dette må det bli en slutt på, mener han.

Det verste er hvis tankene blir stjålet når turister skal låne båten.

- For oss på Titran er det nesten katastrofe. For det første er må vi helt til Nordskaget for å fylle bensin, og for det andre er det vanskelig å få tak i nye kanner av samme type, sier Johansen.

Han mener i likhet med Sivertsen at det er lokale folk som står bak tyveriene.

- Dette må være en lokal liga som er ute etter å sikre seg billig bensin, og de ferdes langs landeveien. Det er folk som reker rundt her, som vi føler ikke har rent mel i posen. Jeg har observert en del trafikk på Stabben i det siste. Det er unormalt, med tanke på at det bare er en fastboende på Stabben med bil, mener Johansen.