Kenneth og Geir Wærø har i flere år gjort det bra i NM i Poker som hvert år arrangeres i Dublin på vårparten. Frøyværingene har også tenkt seg til Irland i 2017.
Før den tid skal de i aksjon i andre del av norgesmesterskapet som arrangeres på Gardermoen i slutten av neste uke. Geir Wærø er allerede klar for det mesterskapet ettersom han var inne blant de 96 beste i den regionale NM-kvalifiseringen i Trondheim.
Geir dokumenterte i arrangementet som samlet nesten 500 pokerinteresserte fra hele landet, at det ikke er tilfeldig at han har gjort det bra i Dublin og andre europeiske storturneringer.
1968-modellene er langt mer strategisk enn de fleste konkurrentene når han setter seg ned ved pokerbordet.
Den erfaringen som den eldste av Wærø-brødrene har opparbeidet seg kommer også godt med. Han og broder Kenneth kan fortelle at det er flere forskjellige konkurranseformer innenfor pokersegmentet. Derfor blir det arrangert to norgesmesterskap. Det som går på Gardermoen så dagens lys etter at poker i Norge ble legalisert.
I etterkant har pokerforbundet opplevd en gryende interesse rundt om i Trøndelag og landet for øvrig. Trondheim er i ferd med å bli pokerhovedstaden ettersom det er mange gode spillere der.
Kamp om plassene
- Det forteller mye om den trønderske interessen så lenge det kommer så mange for å være med på Midtnorsk Mesterskap og en regional NM-kvalifisering. Selv om det deltok folk fra hele landet var hovedtyngden fra Trøndelag, sier Kenneth som ikke fikk være med på finalerunden denne gangen.
Dermed forsvant også muligheten til å få friplass i NM. 43-åringen tar allikevel sikte på å være med i norgesmesterskapet.
Kenneth må imidlertid finne seg i å betale startkontingenten selv ettersom han ikke er direkte-kvalifisert.
Han kan bruke Gardermoen-arrangementet til å kvalifisere seg for NM i Dublin noen måneder senere. Der koster det rundt 800 euro som tilsvarer litt i underkant av 8000 kroner å få innpass. Kamp om plassene er det også selv om det er ca 1500 som får delta.
Wærø-brødrene er tydelige på at det er en stor opplevelse å få være med på den type turneringer i utlandet. Først og fremst fordi det er en gylden mulighet til å bryne seg på og ikke minst lære av de beste. Poker er et ferdighetsspill selv om det også handler om å ha flaks.
Godt miljø
- Hva er så spesielt med poker ettersom dere bruker mye tid på den hobbyen?
- Det er først og fremst spenningen og miljøet som trigger oss. Vi har blitt kjent med folk over hele landet etter at vi begynte å være med i Dublin. Jeg var også med i Riga det året det ble arrangert norgesmesterskapet der. Pokerspillet handler om mye mer enn at du skal ha flaks og ikke minst være god til å bløffe. Selv om det også er en del av spillet og settingen. Det er vanskelig å gjøre det bra dersom du får tildelt gode kort. Men det er også noen som er gode til å få mye ut av dårlige kort, sier Kenneth som får med seg noen turneringer i året.
Han forteller at de er en gjeng som har blitt kjent og har knyttet vennskapsbånd i forbindelse med Dublin-turneringene som også møtes et par-tre ganger i året i andre sammenhenger.
Wærø-brødrene kan rapportere om at de også er pokerinteresse i øyregionen. De er nå i ferd med å få i gang noe på Frøya.
-Det har vært bra oppmøtte de gangene vi har invitert folk til å komme på spilling. Forhåpentligvis så vil vi se flere av disse i større turneringer etter hvert. Høsten og vinteren er den tiden hvor vi spiller mest. I Hemne er det et veldig bra pokermiljø. Der er det mange dyktige pokerspillere som vi av og til bryner oss på, sier Kenneth som har to norgesmesterskap i vente det neste halvåret.