- Ja, første gang jeg kjørte ut til Hitra så må jeg innrømme at jeg spekulerte på hvor denne krøtterstien endte. Det begynner jo å ligne på en vei etter hvert, så utbedringa av 714 er noe jeg følger ivrig med på.

Og det er jo klart, med slekt og familie på Røros har det blitt noen turer frem og tilbake på Lakseveien opp igjennom de 18 årene hun har bodd på Hitra. ”Farting” er også et nøkkelord for det aktive livet denne damen bedriver.

- Vi til sammen fire unger, så det er et hektisk liv med aktive barn som deltar i ulike aktiviteter. Jeg er også trener på friidretten, og prøver også å få tid til noen løpeturer med den flotte gjengen i Hitra løpeklubb.

Hun innrømmer at familien er bosatt litt utenfor allfarvei på Ulværet, og det i seg selv genererer en del kjøring. Det kan hun leve godt med, men at grenda hun bor i ikke er koblet opp mot det kommunale vannverket er verre å svelge.

- Jeg ivrer veldig for at Ulværet/Utseth skal bli koblet til kommunalt vann. Vi må hente drikkevann fordi brønnvannet ikke er drikkbart og det blir adskillige liter i uka.

Men så er det mye mer som er positivt med den nye hjemkommunen. At Hitra har noen enestående ildsjeler som står på år etter år for at barn og ungdom har fritidstilbud og gode miljøer hvor de unge og voksne omgås på en god måte.

- Da tenker jeg spesielt på Strand skolekorps og også Hitra Fotballklubb. Er sikker på at disse miljøene har gitt ungdommen så mye bra som de tar med seg videre i livet. Dessuten er det mange turmuligheter her ute. Både til lands og til vanns. Sønnene mine er veldig glad i båtlivet. Jeg er fortsatt på tilvenning hva båtlivet angår, ler Anne Merete.

For når man er en innlandsjente oppvokst i vinterland er vel ski mer hjemmevant enn båt.

- Jeg savner et mer stabilt vinterklima, for jeg er veldig glad i å gå på ski. Når rørosingene hjemme sender meg bilder av skiføre og skiturer er jeg litt misunnelig. Men jeg må si at jeg er glad for tidlig vår, for jeg har etter hvert blitt veldig glad i hagearbeid.Men det er ikke bare i hagen det gror. Jeg har grodd fast her med mann og barn. Og så lenge de trives, trives jeg.

988 89 562 kirsti.marthine@hitra-froya.no