Helgepraten:

Navn: Torstein Iversen

Alder: 66 år

Bosted: Mausund

Yrke: Daglig leder

Bosted: Mausund

Sivilstand: Godt gift

i nærmere 40 år

Aktuell: Går snart av som daglig leder ved Coop Mausund hvor han har vært tilsatt i 50 år. Lørdag takker Coop for innsatsen ved å arrangere fest med middag for Torstein og inviterte gjester og deretter åpen fest med levende musikk i idrettshuset.

I morgen skal du feires for din lange og tofaste innsats for Coop - Hvordan blir det?

- Hehe, jeg aner ingen ting om hva som skal skje. Jeg har bare fått beskjed om å holde meg heime i helga og ikke påta meg noen spillejobber. Men jeg er selvfølgelig takknemlig og setter stor pris på omtanken. Jeg håper og tror det blir en hyggelig kveld med mange kjente.

Beskriv deg selv med tre ord.

– Huff, det er vanskelig å beskrive seg selv, men jeg tror jeg sier snill og tålmodig.

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Som mange andre har også jeg en travel og ofte hektisk hverdag. Det er alltid noe som må gjøres på butikken. Dette er vel noe av årsaken til at jeg nå ser fram til å bli pensjonist. I tillegg har jeg ofte spillejobber, så det er nok å henge fingrene i.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Tja, jeg kunne kanskje være bedre til å lytte på hva andre har å si.

Hva skal du bruke pensjonisttilværelsen til?

Det kan jeg ikke gi noe godt svar på, da ikke jeg heller har dette helt klart ennå. Men jeg ser fram til å få litt fritid. Kanskje kan det bli litt reising. Og så håper jeg det fortsatt blir litt spilling – om noen vil ha meg da. Men det tror jeg, vel…

Hva ser du på TV?

Det var et enkelt spørsmål, det er nyheter og sport. Jeg er veldig glad i sport, og spesielt fotball.

Hvilken musikk lytter du til?

Jeg er nesten altetende når det gjelder musikk, og lytter til det meste. Men det er klart at jeg har en liten forkjærlighet for dansebandmusikk siden jeg driver i bransjen selv.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Ut i fra svaret om hvilke andre egenskaper jeg gjerne skulle hatt, sier svaret seg selv. Jeg kan helt sikkert bli en bedre lytter. N som jeg blir pensjonist, får jeg kanskje bedre tid til å lytte…

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy?

Tja, det er ingen navn som dukker opp i hodet med det samme, men Nils Arne Eggen hadde helt sikkert vært en spennende samtalepartner. Tror nok  det ville blitt interessante samtaler, og da mye om fotball.

Hva var den siste boken du leste?

Her må jeg melde pass. Jeg leser svært lite bøker.

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg kommer ikke på noe spesielt, men er takknemlig for at jeg fikk vokse opp her på Mausund. Det var en fin tid…

Hva serverer du når du får gjester?

Det må bli krabbe, ikke minst for at det er noe av det beste jeg selv kan tenke meg.  Du skulle sett meg når jeg koser meg med krabbe, da tyter det krabbe og majones ut av munnen.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Når jeg er så heldig å få bo i et paradis, trenger jeg ikke ta med gjestene så langt. Jeg ville nok viste fram resten av øyrekka.