- Sommerfillan er jo helt alene om å levere gratis konserter og i år har vi gleden av å presentere både Margaret Berger og Astrid Smedplass, sier daglig leder i Hitrahallen, Jan Morten Bjerkan.

Barnas Fillan

Tivoliet er på vei og det meste begynner å komme i orden før handelsstanden i Fillan skal invitere til gratisfest. Målgruppe er barn og familier. Og med tivoli, konserter og utvidede åpningstider er det duket for familiefest i år også.

- Bergstrøms tivoli åpner dørene onsdag, forteller Bjerkan.

Hvert år siden 2005

Sentrum vil om få dager bli fylt til randen med liv og røre som så mange ganger før. For helt siden 2005 har uke 30 vært den beste for handelsstanden som sponser arrangementene og gjør Sommerfillan gratis.

– Sommerfillan er jo det eneste arrangementet som gir helt gratis konsertopplevelser sier Bjerkan

Margaret på hjemmebane

Årets konserter og show finner også i år sted på branntomta til vertshuset Hjorten. Først ut er Thoris Supergutt som torsdag vil holde show godt egnet for de minste. Fredag får man muligheten til å høre Astrid Smeplass fengslende røst, før Margaret Berger kommer hjem for å konsertere lørdag.

- Sentrum vil bli fylt av liv og over 30 forskjellige boder har også tinget plass. Her vil bli alt fra vårruller til tekstilkunst. Med andre ord litt for en hver smak, avslutter Jan Morten Bjerkan.

Astrid Smeplass, finalist i årets Idol.
Margaret Berger