Salmar inngår samarbeid om å bygge et moderne"Salmon house" med den maritime næringsparken Dubai Maritime City, i Dubai - et av emiratene i De forente arabiske emirater på den arabiske halvøy.

Samarbeidet vil bli det første av sitt slag i Dubai, i følge Intrafish.

- Dette vil bli den første – og vi håper også den ledende – laksespesialisten i regionen. Vi vil over tid være i stand til å tilby en full portefølje av lakseprodukter i en rekke markeder som kan nås fra de Forente Arabiske Emirater, sier Gunnar Foss, styreleder i Arctic Marine Industries AS, selskapet som vil utføre og lede det ambisiøse samarbeidet.

For SalMar er samarbeidet en intensjon om å ta et nytt steg i en langsiktig plan om å tilby høykvalitets lakseprodukter fra Norge til prioriterte geografiske vekstmarkeder.

- Vi er imponert over hengivenheten til kvalitet og service vi møter hos våre partnere i Dubai og er spesielt fornøyd med at samarbeidet blir annonsert i konteksten av at Dubai er en kandidatby for World Expo 2020. Vi støtter fullt ut de høye industrielle sjømatambisjonene til myndighetene i Dubai, sier konsernsjef Yngve Myhre i SalMar.

Dubai Cooperative Society for Fishermen, en myndighetsenhet, støtter prosjektet.

- Lakserøkeriet er et viktig kvalitativt steg som vil gi et stort tillegg, sier Mohammed Saeed Mohammed Al Marri, styreleder for Dubai Cooperative Society for Fishermen ifølge Trade Arabia.

- Vi er glad for at SalMar planlegger å sette opp den største fabrikken for røkt laks i regionen, sier han.