Øystein Kjønhaug er daglig leder i servicebedriften Abyss AS,  firmaet som over lengre tid har levert servicebåttjenester til oppdrettsgiganten Salmar på Frøya.

– Vi er stolte over å melde at  vi signerer kontrakt med Salthammer verft om bygging av et nytt stort servicefartøy for havbruksnæringen, sier daglig leder i Abyss AS, Øystein Kjønhaug.

En unik katamaran

Båten er av typen katamaran og er 25 ganger 12 meter stor. Den er designet av Tomra Engineering på Vestnes, og innehar alle katamaraners fordeler i tillegg til å være designet som en et multifunksjonellt fartøy for oppdrettsnæringen.

– Med utgangspunkt i katamaranens unike stabilitet og driftsøkonomi har man lagt vekt på å optimalisere maskineri og dekksutrustning.  Kraftige sidethrustere med plassering for å gi stort dreiemoment, gir veldig god manøvreringsevne, forteller Kjønhaug.

Avansert og nyskapende

Et avansert system for balastering skaper stabilitet og stor løfteevne for de kraftige kranene om bord.  Videre har Abyss utviklet nyskapende løsninger for sikkert og effektivt dekksarbeid og dette er virkelig en nyskapende båt i næringen, konstaterer Kjønhaug.

- Vi har hatt mål om å kombinere sikkerhet for mannskapet med effektivitet på dekk, og under manøvrering.  Dette føler vi virkelig at vi har lykkes med, og vi gleder oss til å introdusere båten til næringen, legger Kjønhaug til.

det videre langsiktige samarbeidet mellom Salmar og leverandøren av servicebåttjenester, dykking og ROV-arbeid.

Fartøyet skal leveres i desember 2014.