Komiteeen som planlegger ankomsten av NRK Sommerbåten har grovskissen klar for velkomsten på Siholmen 27.juli. TV-sendingen starter klokken 19.40 og Jan Otto Fredagsvik håper få vise frem havbrukseventyret på Frøya.

Merdeløping og båt-tautrekking

- Selve festen begynner på Siholmen klokka 18. Vi ønsker å vise frem havbrukseventyret Frøya, på samme måte som under kongebesøket. Det som er spikret så langt når det gjelder direktesendingen er merdeløpingen. Der planlegger vi at fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen og Berit Flåmo skal løpe mot hverandre. Vi må få unna de innledende rundene tidligere på dagen, så finalen kan gå på direkten. Vi skal også prøve å få til tautrekking mellom to oppdrettsbåter, der taperen havner i sjøen, forteller Jan Otto Fredagsvik.

Sammen med ordfører Berit Flåmo, Frida Kvingedal, Ragnhild Ervik, Martin Nilsen, Aleksander Søreng og Gry Reppe legger Fredagsvik opp til en folkefest på Siholmen fra Sommerbåten ankommer klokka 07.00 lørdag morgen.

Liv og røre fra morgenen

- Vi håper å få til liv og røre på Siholmen fra morgenen av. Vi skal prøve å få til felles tidlig-frokost på Bryggen fra klokken 06.00, for alle som vil komme. Det hadde vært moro om vi hadde fått folk til å bli Siholmen hele tiden frem til Sommerbåten drar på mandag. Vi legger derfor opp til en folkefest, med ulike aktiviterer for barna, grilling av laks og kamskjell og sushi med lakse og Frøya-akevitt attåt. Og det blir bryggedans og musikk av lokale artister. Og vi håper å få med båtforeningene, sammen med kite- og kajakkmiljøet, forteller Fredagsvik. Han har allerede ønske om flere artister.

- NRK bestemmer hvilke artister de vil ha med i sendingen.  Men vi har spilt inn til NRK at vi ønsker at Flomål, Rebekka Bakken og Betatt skal spille. Og jeg regner med at NRK ønsker at Anders Jektvik skal spille, sier Fredagsvik.