- Det er nesten ikke til å leve med, sa hotelldirektør Stian Vatn til lokalavisa i september i fjor. Sammen med flere bedriftseiere i Ut-Hitra var han oppgitt over Telenors ustabile dekning på internett og mobil i området.

- Vi er jo avhengig av å ha et stabilt nett for våre betalingsterminaler, og nett-tilgang til gjestene er et absolutt krav i dag. Om nettet faller ut tar det bare noen minutter før gjestene er nede i resepsjonen, noe som dessverre skjer flere ganger i måneden, sa Vatn.

I dag er hotelldirektøren langt mer fornøyd. Bedre internett-dekning for hotellet kom på plass før jul. Og i samarbeid med Telenor går nå Dolmsundet hotell inn og bygger ut mobildekninga i området. Dette skal gi bedre mobilforhold både innvendig på Dolmsundet hotell og i området Kvernhusvik, Stadsvik og Dolmsundet hyttefelt.

- Det er veldig gode nyheter for oss, sier Stian Vatn.

- Vi  har jobbet opp mot Telenor med mål om å bygge ut mobilnettet i og rundt hotellet. Nå er utbyggingen i gang og er planlagt ferdigstillt 1. november 2013. Det bygges 2G og 3G og klargjøres for 4G. Fordelene er bedre dekning og kapasitet for tale og data i området, både utendørs og innendørs for hotellets vedkommende, sier Vatn.

Som er veldig nøye med å understreke det gode samarbeidet med Telenor i denne saken.

- Det er dekningsdirektøren personlig, Bjørn Amundsen i Telenor,  som skal ha æren for dette prosjektet, sier Vatn.

Hitra-frøya 4. september 2012