Foreldre til barn ned i 12-års alderen fikk mandag kveld informasjon om hvordan elevene ved deler seksuelle bilder av seg selv og andre. Facebook, og mobiltelefoner, med MMS og Snapchat, er blitt brukt må en måte som har fått foreldrene til å reagere sterkt.

- Vi har fått harde fakta fra skolen. Lærere og foreldre har fortalt om distribusjon, og det som har blitt fortalt har vært grotesk nok.

Det sier FAU-leder Marit Norborg ved Sistranda skole til adressa.no etter foreldremøtet mandag kveld.

- Dette er svært alvorlig fordi det bilder som er relatert til nakenhet og seksuell art. Slike bilder skal ikke legges ut slik at andre kan få tak i det, sier Norborg.

Søndag fortalte lokalavisa Hitra-Frøya om innkalling til foreldremøtet, etter at det ble oppdaget at barn i ungdomsskolealder har delt bilder av seksuell art.

- Vi ser på det som kjempealvorlig, sa Wisløff Norborg i forkant av møtet.

Skolen understreker at det er snakk om deling mellom barn og at ikke voksne skal være involvert. Rektor Sissel Skoran sier de foreløpig ikke har full oversikt over omfanget, og at fokus framover er å få god dialog med foreldrene for å få slutt på bildespredningen.

- Vi har nok ikke helt oversikt over omfanget. Det gjelder skolen vår, og strekker seg nok også videre enn som så. Lokalsamfunnet i Frøya er større enn bare skolen vår, sier Skoran til adressa.no.