I følge adressa.no har påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot tidligere daglig leder av firmaet Atlantic Strømøyvåg.

Det er satt av tre dager til rettsaken som er berammet i november.

Atlantic Strømøyvåg DA eide kamskjellbåten Atlantic Discovery, som har vært involvert i tre dødsulykker siden 2008. Tiltalte har vært daglig leder ved alle dødsfallene. I 2008 døde svenske Ola Hansson(25). Da het båten ”Lykkeliv ”, men hadde skiftet navn til Atlantic Strømøyvåg da Piotr Nosowski(31) døde i 2009. Begge omkom mens de dykket etter kamskjell på Frøya. Firmaet ble oppløst i 2015, etter den siste ulykken, da Krasimir Krastev (56) døde under dykking etter kamskjell på Smøla.

I følge adressa.no skal rettsaken gå i Nordmøre tingrett i Kristiansund.

- Vi mener det er gjort en grov overtredelse av arbeidsmiljøloven paragraf 19.1, noe som kan bety fengsel inntil tre år. Det er skjerpende at en mann har dødd. Det virker også inn at det har vært to dødsfall ved denne båten tidligere, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt til avisen.

- Hva innebærer det at dere har valgt å ta ut tiltale mot daglig leder i båtselskapet Atlantic Strømøyvåg, spør avisen.

- Det betyr at vi mener det er han som er arbeidsgiver, og at det er arbeidsgiver som skal ha en reaksjon i en slik sak. Overtredelsen har skjedd til tross for gjentatte forsøk på å korrigere adferden tidligere. Det ser vi på som såpass alvorlig at vi har valgt å gå på den daglige lederen personlig, sier han.

To av dykkerne som var på båten under dødsulykken har fått forelegg på 25.000 kroner hver for ikke å ha overholdt sine oppgaver på båten, men politijuristen mener det ikke hadde direkte sammenheng med dødsulykken.