Båten hadde blitt brukt til en tur fra Hestnes til Hopsøen lørdag kveld, men båteieren fant været for ustabilt til å hente båten på søndag. En annen mann ville gjøre eieren en vennetjeneste og drog til Hopsjøen og hentet båten. Ved innseilinga til Hestnes blåste det kulig, båten ble fylt med sjø og drev inn mot land. Eieren hadde fått melding og kom ut fra Hestnes i annen båt. Sammen med en større båt som kom ut fra Grefsnesvågen, ble det gjort forsøk på å feste sleper ombord i havaristen, men den høye sjøen gjorde det umulig. Bergingsfolka fikk tak i et tau ombord i havaristen, men dette holdt ikke og båten sank et stykke fra land og ligger trolig på 20-30 meters dyp i utløpet av Stamnesvågen, opplyser lensmannen.

Politiet fikk inn melding kl. 18.20 søndag kveld om hendelsen ved Hestnes. Båten er en 21-fots Fjord DC og hadde trolig en verdi rundt 150.000 kroner, antyder lensmannen, som samtidig med dette uhellet fikk melding om fire tyske turister som var i trøbbel på sjøen ved Helgebostad. Båten deres hadde kantret, men alle ble reddet.

Lensmannen opplyser videre at det er gjort hærverk på ei hytte ved Akset på Innhitra. Det er ikke lenge siden to hytter ved Terningsvatnet, i samme område, ble heimsøkt av uvedkommende. Sju små glassruter er knust og det er griset til utenfor hytta. Tidspunktet er noe uklart, men det har skjedd i løpet av mars måned.

Nå er det påsketrafikken som har fokus hos vakthavende politi. Lensmann Dagfinn Herskedal forteller at det vil bli kontroller i påsketrafikken både til og fra øyregionen. I år er det ikke utlånt mannskap til politiet på Oppdal.