Det var mange som var spente blant de vel seksti personene som hadde takket ja til invitasjonen om å delta på Frivilligkveld på hotellet i kveld. I tillegg til god mat og underholdning, skulle Frivilligprisen 2011 deles ut. Frøya Frivilligsentral sto bak arrangementet, og juryen hadde en lang og god begrunnelse for at Aasmund Hammervold ble valgt til å få prisen.

- Vinneren av Frivilligprisen 2011 har gjennom et svært langt liv deltatt i frivillig arbeid på Frøya, og den frivillige aktiviteten har økt med årene. Vinneren er fremdeles med i utallige frivillige organisasjoner, både som medlem og i styrer, sa styreleder i Frøya Frivilligsentral, Jan Otto Fredagsvik, og ramset opp mange organisasjoner Aasmund har vært, eller er med i.

Skysser til stadighet andre

At han også har meldt seg som frivillig gjennom frivilligsentralen, blir også satt pris på. Det kan nevnes at han kjører varer til eldre fra butikken, og at han til stadighet skysser eldre som selv ikke har bil. Han kjører også folk til biblioteket, eller bringer bøker fra biblioteket og ut til leserne.

Men det er ikke bare de eldre som har nytt godt av han raushet. Som eksempel kan nevnes at han har tatt med seg barn på fisketur i Stutvassdalen.

- Sin voksne alder til tross, med sitt engasjement, sin medmenneskelighet og positivitet, og sitt alltid gode humør, gjør vinneren fremdeles en stor frivillig innsats for Frøyasamfunnet, sa Jan Otto Fredagsvik, og siterte en av vinnerens utsagn:

- "Vi må da møt opp og støtt opp om det som skjer i samfunnet vårres! Og vi som einda e såpass at vi kainn hjølp nånn, vi må da hjølp dæm som trøng det, så læng vi klare!"

Kvitterte på beskjedent vis

Det var daglig leder ved Frøya frivilligsentral, Trude Tønder, som fikk gleden av å overrekke blomster og diplom til Aasmund Hammervold, som kvitterte på sitt vanlige beskjedne vis:

- Da tar jeg i mot prisen på vegne av alle de frivillige, sa Aasmund Hammervold.

- Typisk Aasmund, sa Trude Tønder, mens alle de frivillige til stede ga stor applaus.