6. klasse ved Strand oppvekstesenter sendte for noen dager siden brev til ordføreren og kommunestyret på Hitra med ønske om forandring.

- Vi er ikke fornøyd med at det ikke blir pusset opp ordentlig på skolen vår når det nå skal gjøres noe. Det er masse vi ønsker. Vi lurer på hvorfor dere ikke pusser opp vår skole, men alle andre skoler på Hitra? Dere sier at dere satser på barn og unge, nå er det på tide at dere beviser det, skriver de unge i innledningen til brevet, som sto på trykk i lokalavisas tirsdagsutgave.

Her er brevet fra 6. klassingene:

"Vi på skolen vår har ventet lenge på å få  pusset opp garderober, doer, gymsal, dører, klasserom. Det mangler støyskjerming på flere klasserommene. På klasserommet vårt henger tøystykker i taket for at lyden skal dempes. Det er ikke særlig heldig med tanke på støv.

Nå maler de skolen og det er vi glade for, men er det lurt å  male vinduer som er så dårlige???? Det er hull i flere av takrennene, så vannet spruter opp etter veggene.

Dette er blitt klaget på mange ganger uten at noe er gjort… Vi synes det må gå an å reparere når det er sånn.

Det er dårlig ventilasjon på hele skolen og det er ikke godt når vi skal lære i timene. Mange lærere og elever blir slappe! Vi blir tette i luftveiene.

Både toalettene og garderobene er forferdelige! Rett og slett heslige for og si det mildt! Vi vil liker ikke toalettene. Vi gruer oss til å bruke både garderober og do!

På toalettene nede er det slik at alle kan se over og under når noen sitter på do. På den ene garderobedøra er det fuktskader.

På skolekjøkkenet er det også noe å klage på, det er dårlige vasker som tetter seg både titt og ofte. Det må være noe feil med sikringene på skolekjøkkenet. Når vi har musikkøving og vi skal steke vafler, så går sikringene hele tiden!

På flere klasserom er det mange spikerhull i veggene og/eller avskallet maling. Det hadde vært fint med litt maling på veggene.

Drikkevasken utenfor garderobene er ganske ekkel. Det burde vært en ny vask der nede.

En gang var det rett og slett OVERSVØMMELSE i garderoben sånn at vannet rakk til knærne! Flere av dusjene gikk i stykker samtidig.

Forresten kunne det vært fint å ha varmt og kaldt vann i dusjen.

Nå ble dette sikkert dette mye negativt.

Men vi ønsker oss et bedre arbeidsmiljø, for store og små.

Vi vil ta vare på skolen vår for de som kommer etter oss.

Som dere forstår er vi glad i skolen vår!

Vi håper dere vil bevilge nok penger til at vi kan få det fint her på skolen vår. Slik at vi får gode arbeidsforhold i klasserommene.

I stedet for å pusse opp bare litt, skulle vi ønske dere kunne ta hele skolen.

Dere er hjertelig velkommen til å besøke oss for å se på skolen vår."

Brevet er signert Anine, Anna, Malin, Marit, Marthe, Rune, Benjamin, Mahtias, Brage, Håvard, Erling A., Osvald, Isak og Oresta i 6. klasse ved Strand oppvekstsenter

Følg debatten i dagens møte

Før dette brevet kom på trykk i lokalavisa sist tirsdag, hadde formannskapet allerede sagt at de ønsker å bevilge 1,8 millioner kroner ekstra, slik at de tiltakene det nå er levert anbud på, kan gjennomføres.

Rådmannen ble bedt om å forberede en sak på dette, og den skal behandles i kommunestyret i dag. Så spørs det elevene blir helt fornøyde. Det tilbudet man nå har fra entreprenøren, går på et redusert prosjekt.

I går var leder av oppvekstkomiteen, Bergljot Stokkan (Pensjonistpartiet), på befaring på skolen for, noe skoleledelsen sier de setter stor pris på.