SV er en soleklar samarbeidspartner for FrøyaArbeiderparti, men de må ha med seg ett parti til for å komme i flertall.Partileder Frode Reppe er derfor rede til å inngå samarbeid med alle, unntattFremskrittspartiet.

- De eneste vi kutter ut er Frp. De er for langt unna oss.Da passer det bedre å snakke med Høyre, som vi allerede har hatt et kjapt møtemed. Vi har inntrykk av at det er et stødig og seriøst parti som kan bidra tilen stabil situasjon på Frøya, sier Reppe.

Ap har også snakket med SP.

- Med Sp er vi i flertall og vi har vært i kontakt med dem. AtBjørnar Espnes mener at Sp er mer sosialdemokratisk enn borgerlig er informasjonvi først fikk i dag, men jeg går ut i fra at det er en personlig uttalelse frahan. Det er ikke bare Espnes som bestemmer, og det må et styremøte til for å fågodkjenning til et rødgrønt samarbeid. Vi er tålmodige med Sp og har fullforståelse for at Espnes må komme seg hjem fra jobb før vi får vite noe mer fradem, sier Reppe.

Han avviser heller ikke et samarbeid med Venstre.

- Venstre er også et interessant parti, men vi må nesten vente ogse hvordan det utvikler seg med de borgerlige forhandlingene. De må ta kontaktmed oss om det ikke går veien med de borgerlige forhandlingene, sier Reppe, som regner med å finne en løsning før neste uke.

- Vi håper å få på plass en løsning til helga. Det mener jeg vi bør klare, sier Reppe.