Høydebassenget ved Malmmyran på Frøya er et populært utkikkspunkt, hvor mange tar turen opp for å få et fint overblikk over Frøya og øyrekka. Vanntårnet er også tilrettelagt for dette, med trapp opp og rekkverk på toppen. Men det er lenge siden rekkverket var helt.

En bestefar, som ønsker å være anonym, hadde en svært ubehagelig opplevelse for ett års tid siden.

- Vi har hytte på Frøya, og denne gangen skulle vi ha med oss tre barnebarn opp på vanntårnet. Ungene løp først opp. Innen vi hadde kommet oss opp, løp ungene på utsida av rekkverket. Det var en meget nifs opplevelse. Fra kanten er det seks-syv meter rett ned på berget. Rekkverket hadde en stor åpning som ungene hadde tatt seg gjennom, forteller mannen.

Han sier at han umiddelbart varslet kommunen om dette. Sist helg var han på Frøya, og fant ut at han skulle sjekke oppe på høydebassenget. Der så det likedan ut som for ett år siden, med ett cirka kvadratmeteren stort hull i rekkverket.

- Jeg synes det er sløvt at kommunen ikke gjorde noe med det, da de fikk beskjed. De må foreta seg noe. Enten får de tette rekkverket, eller så må de stenge av trappa slik at folk ikke kan gå opp. Men jeg håper jo ikke de gjør det siste. Dette er jo et veldig fint og populært utkikkspunkt, sier mannen.

Teknisk sjef Andreas Kvingedal i Frøya kommune, sier han ikke har hørt om dette før lokalavisa tar kontakt.

- Dette skal sjekke med en gang. Enten får vi sperre av, eller sikre rekkverket, sier Andreas Kvingedal.