De gule skjortene som viser at de kommer fra Livsgledebarnehagen på Dyrøya var glemt, men gjensynsgleden var likevel stor blant de demente på Dagsenteret da tre smårollinger kom på besøk.

Først kommer brukerne, trygt fulgt inn av taxi-sjåførene.

FULL FART: Brukerne av Dagsenteret for demente, Ella Strandheim, Randin Johansen, Arne Hammervik, Harald Hansen og Kirsten Antonsen er konsentrert om ballspillet nÂr smÂrollingene er sammen med dem. De eldre er like ivrige som barnehagebarna.

– Vi må skryte av drosjenæringa, smiler miljøarbeider Evy Werkland på Dagsenteret for demente. Hun og kollegaen Berit Yttersian Sivertsen tar i mot de eldre, før det høres fottrinn av mindre føtter. Det er tre av de små fra Livsgledebarnehagen på Dyrøya som kommer, slik representanter fra barnehagen gjør hver sjette uke.

I dag er det Even Mathias, Andrea og Gabriel som kommer, og selv om de hadde glemt de gule Livsglede-skjortene, lyser brukerne av dagsenteret opp i store smil.

Mat og morsom trim

Så tar de en felles lunsj, hvor alle, uansett alder, viser god matlyst og godt humør. De minste gleder seg til ballspillet, og det gjør de andre også. Ikke minst Randin Johansen, som er en av de ivrigste under leiken, og som blant annet av den grunn ser ut til å være en favoritt hos de små. Dessuten er Randin raus med klemmer, og liker å tulle med barna.

Egentlig skulle de prøvd ut et annet spill denne dagen. Et spill hvor deltakerne må være aktive på gulvet, og resultatet vises på tv-skjermen. Men så fungerer ikke fjernsynet, og dette spillet må vente. Det ser ikke ut til at noen lider av den grunn. Den store badeballen fyker fram og tilbake over golvet, av og til i taket, alt mens latteren runger.

– Ungene skaper liv. Du kan ikke si det samme om oss «gammelkaillan», humrer Harald E. Hansen.

LIVSGLEDE: Stor glede nÂr Peggy S¯reng Bog¯ (t.v) fra Livsgledebarnehagen p Dyr¯ya kommer med Gabriel (1), Andrea (4) og Even Mathias (5). Arne Hammervik, Harald Hansen, Ella Strandheim og milj¯arbeider Berit Yttersian Sivertsen (t.h) vet det blir noen trivelige og livlige timer med barnehagen p bes¯k.

En ledig plass

– Kast til meg, Randin, kast til meg, oppfordrer Andrea og Even Mathias. Og Randin kaster, sparker og slå ballen mot ungene, de andre godt voksne, eller han prøver å score mål ved å få den gjennom døra til gangen.

Ella Strandheim kan underskrive på at det er god trim.

– Etter den første gangen jeg deltok på dette, var jeg så stiv og støl at jeg knapt kunne røre meg. Nå merker jeg ingenting, så jeg har blitt sprekere av det. Også er det så trivelig med barna her, sier Ella.

Hun hevder dagene hadde blitt lange om hun ikke hadde hatt tilbudet. Dagsenteret er åpent tre dager i uka, og brukerne deltar etter behov. En plass er fremdeles ledig.

SKYSS: Randin sier ikke nei nÂr Andrea og Gabriel vil trilles i rullestolen.

Små og store trenger en pause, og inntak av drikke. Ella blir opptatt av den nye steketakka som er innkjøpt, og setter i gang med å lage røre til sveler. Svelene skal nytes til kaffen før de skiller lag, og etter at de har hatt andre aktiviteter. Kirsten Antonsen hjelper til på kjøkkenet, mens Arne Hammervik og Harald E. Hansen tar en velfortjent rolig stund i sofaen.

Even Mathias og Andrea har satt seg godt til rette i en rullestol, og med Randin Johansen som sjåfør får de to transport gjennom gangen.

– Har vi for mange barn her samtidig blir det for mye springing. Tre små sammen med dagens fem brukere er passe, sier Evy Werkland og Berit Yttersian Sivertsen, som også synes det er stas å få besøk av Livsgledebarnehagen.