Som lokalavisa Hitra-Frøya fortalte i fjor vår, har reiselivsaktører i øyrekka syslet med tanken om å etablere en egen turistside for øyrekka på nett med domenenavnet øyrekka.no. Dette forslaget ble lagt fram som et av flere forslag i forbindelse med det fokus som ble satt på Øyrekka for halvannet år siden, blant annet gjennom turismegruppas arbeidsrapport.

- Per i dag har ikke Frøya en egen turistinformasjonsside, og det er de fleste enige om at vi trenger, sier Tove M. Vedal Wold og Hege Stordahl-Bekken. Nå har de bestemt seg for å sette fart på prosjektet.

- Kan ikke vente lenger

- Forslaget er spilt inn til kommunen ved ulike anledninger, og for snart et år siden søkte vi næringsfondet om litt midler til dette prosjektet. Forhåpentligvis vil vi kunne få en slant på sikt, men uansett starter vi jobben nå, for dette er ikke noe som lenger kan vente, sier damene.

Wold og Stordahl-Bekken forteller at tanken bak prosjektet er at alle aktører, både store og små, skal være representert.

- Dette er et non-profit prosjekt, og det skal heller ikke koste aktørene en krone. Vi har allerede noen fine portaler i dag, men her er dessverre kun et mindretall av aktørene representert, og det gir ingen verdi i et turistinformasjons øyemed. Og mens disse sidene favner om mer enn turistinformasjon, eller tar for seg hele kysten, skal øyrekka.no kun ta for seg hva Frøya har å by på av turistattraksjoner, og da spesielt Øyrekka og Titran, forteller de.

Håper folk vil dele bilder

Prosjektlederne sier de har helt klare ønsker for nettsidas design. Her skal bildene skal være i fokus og det som først og fremst skal selge Øyrekka. Og for å komme i mål med dugnadsarbeidet, hører de om folk vil hjelpe med bilder.

Idyllbilde fra Sula.

- Vi har allerede vært i kontakt med folk som vi vet tar flotte bilder av Frøya, og nå håper vi at flere kan tenke seg å dele sine aller beste bilder med oss. I så fall vil vi gjerne at dere tar kontakt med oss på tove@woldkysttransport.no eller stordahl-bekken@live.no. Det kan være rene naturbilder, eller bilder med mer aktivitet i. Alle årstider er interessante, og all slags vær. Og spesielt til dere som sitter på bilder fra Froan – her trenger vi å øke beholdninga, sier de, og lover å kreditere fotografene.

Håper mer oppmerksomhet kan gi vekst i lokalsamfunnet

Tove M. Vedal Wold og Hege Stordahl-Bekken innrømmer at det ligger mye arbeide i å lage en slik side. Men at oppsida er å gjøre hjemplassen bedre kjent, noe som igjen kan føre til vekst.

- Vi ser allerede nå at dette blir veldig bra! En beskjeden grad av entusiasme fra kommunens side, hadde heller ikke påvirket motivasjonen negativt, tenker vi. Det er viktig å huske på at dette er bidrag for å hjelpe små turistaktører med å markedsføre Øyrekka, og for å kunne vise verden alt hva Øyrekka har å by på. Alle oss som står bak dette prosjekt har et felles ønske; vi ønsker oss et bærekraftig lokalsamfunn, et samfunn med barn, voksne, eldre, skoler, og et samfunn med aktivitetstilbud i alle aldre. Et samfunn det er godt å bo i, godt å være en del av. Vår hjemplass er preget av fraflytting, og vi håper at turistnæringa kan skape flere stabile arbeidsplasser, og på sikt bidra til å snu denne trenden. Da er det helt opplagt nødvendig å gjøre plassen vår kjent, sier de.