HF Bjørn L. Rønningen

Statens vegvesen har bestemt at man vil forholde seg til planen med å totalstenge Fv. 714 ved Lakselva ved Fillan fra kl. 6 fredag 15. januar og avsluttes kl. 18 mandag 18. januar.

- På grunn av det tørre og kalde været den siste uka, er det nå lav vannstand i Lakselva. Langtidsvarselet melder at det kalde og tørre været skal vare til ut neste uke. Forholdene er gode for anleggsarbeidet nå, sier prosjektleder Andreas Tessem i Statens Vegvesen.

- Stengingen av Fv 714 gir oss utfordringer med posttjenestene på Hitra og Frøya, forteller distriktssjef Leif A. Østvang i Posten Norge. Østvang sier at Posten Norge imidlertid vil klare å opprettholde et posttilbud i øyregionen, dog med noen endringer som gjelder denne fredagen, lørdagen og mandagen.

Når det gjelder post TIL Hitra og Frøya, vil alle budruter vil være to timer senere i rutene enn normalt.

- All post og pakker vil bli levert i løpet av dagen. Post til de forskjellige postboksanleggene ved post i Butikk vil være ferdig sortert to timer senere en normalt, sier Østvang.

Øyrekka uten posttilbud

Post FRA Hitra og Frøya gir større utfordringer.

- Det er avgående postgang som gir oss de største utfordringer med veistengingen. Post og pakker innlevert på Post i butikk eller til postbud vil ta en dag lengre å få fram til mottaker. Vi vil imidlertid klare å få sendt post og pakker samme dag for sendinger som er innlevert ved Sistranda Post i Butikk, Kiwi Frøya innen kl 13:00 og Hitra Post i Butikk, Mix Hitra Torget innen kl 13:45. Samme gjelder for Øyrekka med unntak av lørdag 16/1 hvor de verken vil få eller kunne sende post, sier Østvang.

Skolene tilpasser seg

Også skolene på Hitra lager et spesialopplegg for å håndtere at det blir vanskelig å frakte elever mellom Sandstad/Hestvika og Fillan. På fredag 15.01 og mandag 18.01 får elever fra Hestvika, Sandstad og Sundlandet innvilget studiedager fra Hitra videregående skole.

- Det dreier seg om rundt 20 prosent av elevene, sier rektor for Hitra videregående skole, Per Ivar Christensen.

Elevene som får studiedag kommer ikke til å bli skadelidende, da de får et individuelt opplegg laget av faglærer som skal gjennomføres disse to dagene. Opplæringsloven gir elever rom for organisert studiearbeid som kan foregå utenfor skolen, uten at dette skal føres som fravær, forklarer rektor,

Studiedagene sparer elevene som bor lengst unna for en tre timers busstur hver vei.

I grunnskolen vil elever som bor på Innsida og går på Fillan skole, få skyss til Strand skole, der de vil få undervisning.

Kolonne for tungtrafikken

I går (mandag) besluttet Mesta og Statens vegvesen har besluttet at det innføres kolonne-kjøring for tungtransporten på omkjøringsveien Fv. 713 (via Kvenvær/Forsnes) langhelga Fv. 714 stenges. Vanlig personbil-trafikk skal gå som normalt på omkjøringsveien.

- Det blir kolonnekjøring på en 15-17 kilometer lang strekning mellom Forsnes og Kvenvær, slik at det blir lettere for dem å komme fram. Nå har vi avtalt med Mesta at kolonnekjøring blir skiltet og at folk derfra vil være på plass i stenge-perioden for å geleide tungtrafikken. Vanlig biltrafikk går som normalt på omkjøringsveien, sier prosjektleder Tessem.