Aksjonskomiteen for årets TV-aksjon var tidligere denne uka samlet ved Frøya frivillighetssentral.

Leder for komiteen på Frøya , Pål Terje Bekken kunne fortelle at de gjør ulike grep for å samle inn penger til årets mottaker Røde Kors.

Lunsj til et godt formål

- Fredag 21. oktober arrangerer vi lakselunsj ved Frøya frivillighetssentral og Blått kompetansesenter. Laksen er sponset av Salmar og tilbredt av Restaurant og matfag ved Guri Kunna Videregående skole. Prisen er 130 kroner per kuvert og pengene de går uavkortet til årets TV-aksjon.

Tv-aksjonskomiteen på Hitra serverte forrige helg søndagsmiddag på Frivilligsentralen i Fillan. Det ga et femsifret beløp, og frøyværingene håper å kunne matche naboøya.

Frivillig parkeringsavgift

Lørdag blir det parkeringsavgift i Sistrandaområdet.

- Den er det frivillig å betale, men alle pengene som kommer inn går direkte til årets aksjon. Det er FUR (Frøya ungdomsråd) som står bak innsamlingen.

- Også på Hitra blir det frivillig parkeringsavgift lørdag, kan Eldbjørg Broholm i aksjonskomiteen på Hitra fortelle.

Aksjonskomiteen på Frøya tenker også å organisere en auksjon lørdag.

De har blant annet fått inn bidrag i fra de lokale kunstnerne Brynhild Vavik og Astri Reppe, og det skal også auksjoneres bort timer til PT (personlig trener). Det blir mulig å by via www.froya.no.

Skrøner og sentrumsliv

Fredag kommer den fiktive jæktskipperen Martin Kvennavik for å underholde med skrøner og sang under "Syng med oss" arrangementet til Heggåsen Sanitetsforening, Frivilligsentralen og Livsglede for eldre ved Hitra Helsetun. Arrangementet er for beboerne og det kommer til å sende rundt bøsser til inntekt for TV-aksjonen underveis i samlingen.

- Samme forestilling blir spilt i Meierisalen lørdag. Det blir gratis inngang. De besøkende bes om heller å gi et bidrag til årets TV-aksjon, sier Broholm.

Hitra har flere aktiviteter de bruker å gjennomførlig årlig i forbindelse med aksjonen, også i år skal mellomtrinnet ved Fillan skole skape ulike aktiviteter i Fillan sentrum for å få inn penger, legger Broholm til.

Bøssebærerne

Søndag ettermiddag den 23. oktober kommer bøssebærerne rundt.

- Det er opp til grendalagene å finne bøssebærere. Ønsker man å gå kan man ta kontakt med grendalaget sitt, sier Britt Ohrø.

Eldbjørg Broholm kan torsdag ettermiddag fortelle at Hitra fortsatt mangler bøssebærere jevnt over hele øya.

- De som vil bruke søndagsturen sin til å gå for et godt formål kan kontakte oss i frivillighetssentralen eller melde seg via TV-aksjonens nettside blimed.no

Aksjonskomiteene minner om at det er viktig at øyværingene husker å ta ut kontanter til bøssebærerne.

Stor giverglede

Det bruker å være veldig stor giverglede slår aksjonskomiteen på Frøya fast.

- I 2013 samlet Frøya inn nest mest per inbygger i Trøndelag. Den gang gikk pengene til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid med demens. Det er en sak som er likestilt med Røde Kors og den jobben de gjør. En sak som folk ønsker å gi til, og derfor har vi tro på å få en inn stor sum i år også, slår komiteen fast.

Pengene går til følgende

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt. I tillegg vil også midlene gå til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp.