Dette må nok sies å ha vært en ganske så spennende og minnerik senhøst for artisten Charlotte Audestad.

I november holdt hitterværingen med band en større konsert på Byscenen i Trondheim foran fire hundre feststemte publikummere.

- Konserten på Byscenen var hinsides artig, forteller Charlotte som hadde invitert med seg Temporary som oppvarmingsband.

- Jeg er stor fan av det Temporary holder på med, og da Jonas Peitersen kom i høst og lurte på muligheten for å være oppvarming, var det selvfølgelig umulig å si nei. Vi hitterværinger hjelper hverandre opp og fram.

Sunde-skryt

Da den folkekjære og plateaktuelle norske artisten Øystein Sunde gjestet Kveldsåpent på NRK P 1 i forrige uke snakket han om ny, norsk musikk.

Øystein Sunde som er kjent for sine munnrappe sangtekster og humoristiske betrakninger ikke ulikt Charlotte, fortalte radiolytterne at Audestad er en artist vel verdt å merke seg.

I radioprogrammet forteller Sunde hvordan hun dukket opp på hans radar.

- Charlotte Audestad var på Gitarkameratfestivalen vår og skriver veldig fine sanger. Det er en låt her som heter ”Feil side av veien” som er en flott kjærlighetssang.

Det var gitarkamerat Jan Eggum som plukket ut Charlotte til å spille på festivalen deres og som introduserte de to.

- Jan har stått for utvelgelsen og han har veldig peiling på hva som rører seg for tida.

- Kan Charlotte være en mulig samarbeidspartner etter hvert, spør reporter Jo Morgan Hartvin til slutt.

- En skal ikke se bort fra det, kontret Øystein Sunde.

Litt uvirkelig

- Det var utrolig gøy å bli framsnakket av en mann som Øystein Sunde, Det var et meget stolt øyeblikk! Han er en jeg ser veldig opp til. En legende i norsk musikk. At han valgte å dra fram akkurat meg og musikken min på Kveldsåpent var rett og slett litt uvirkelig. Øystein Sunde, liksom... sier Audestad til lokalavisa før hun legger til;

- Om han inviterer til samarbeid, skal jeg definitivt ikke sette meg på bakbeina.

Førstkommende tirsdag den 29.november tar Charlotte turen hjem for å holde konsert i Hitra kirke.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no