Innsamlingsaksjonen for å skaffe penger for å bistå Yonas Amanuel Issack, som mistet sin søster og nevø i Middelhavet, har nå nådd 50.000 kroner. Det forteller Eldbjørg Broholm i Hitra frivilligsentral. 50.000 kroner var også målet, og aksjonen vil derfor nå bli avsluttet. Men kontoen holdes fortsatt åpen til over pinse.

Også Hitra kommune har sagt at man vil stille opp, både med menneskelige ressurser, men også penger, dersom nødvendig. I siste formannskapsmøte ble det redegjort for kommunens håndtering.

- Formannskapet konkluderte med at de berørte, eventuelt med kommunalt bidrag, skal komme økonomisk skadesløs ut av dette, skriver formannskapet etter sitt siste møte.

Yonas Amanuel Issack er nå tilbake på Hitra etter han og kameraten Filimon Gebrgergishe Tedros dro til Rhodos for å identifisere de omkomne.

- Jeg har fått støtte og jeg har venner på besøk, sa Yonas Amanuel Issack til avisa for noen dager siden. Da var kameraten Filimon på besøk.

- Det er bedre hvis vi er sammen. Yonas og familien trenger hjelp. Jeg håper at han får den støtten han trenger, sa Filimon.