Lokalavisa skrev i forrige utgave at Seashell har gått tom for skjell, etter at båtene som leverer kamskjell har hatt dykkerforbud siden desember.

Det har så langt ikke skapt problemer for menyen hos To rom og kjøkken i Trondheim, som kjendiskokk Roar Hildonen driver.

- Blir dere påvirket av at Seashell har stoppet produksjonen?

- Vi kjøper ikke direkte fra Seashell, men gjennom vår grossist i Trondheim. Men vår bestilling til grossisten er at vi foretrekker lokale leverandører, og fortrinnsvis Seashell. De gangene det har vært problemer med leveransen fra Seashell på grunn av alger eller andre årsaker, har vi fått kamskjell fra andre leverandører av levende kamskjell, sier Hildonen.

Levende kamskjell betyr kjempemye

- Hva betyr levende kamskjell for menyen deres?

- Kamskjell fra Trøndelag, og i dette tilfellet fra Seashell som den store og viktige aktøren, betyr kjempemye for oss, fordi det er en råvare i verdensklasse. Jeg har spist kamskjell fra hele verden, men kamskjell fra Trøndelag og nordover er i en særstilling, med en fantastisk kvalitet. Essensen i kvaliteten er den fremtredende sødmen, som kommer av den sene veksten i det kalde vannet, i tillegg til at det er et ekstremt godt næringsgrunnlag. Og så er det jevn kvalitet. Verdens mest kjente kokk, Gordon Ramsay, som besøkte oss i fjor, sa at han aldri hadde åpnet 650 kamskjell på en gang der kvaliteten på alle var absolutt helt perfekt. Og han har åpnet en del kamskjell gjennom sine 30 år som kokk. Han mente det bare handler om å gjøre verden oppmerksom på kamskjell fra Trøndelagskysten. Det er veldig artig for oss å ha en slik råvare tilgjengelig rett utenfor stuedøren, sier Hildonen.

- Kan levende kamskjell erstattes med frosne kamskjell?

- Flossede vil vi ikke ha. Da er det bedre å si at vi er tomme for kamskjell. Men Seashell har også fantastiske sjøkreps, som vi kan servere i stedet for kamskjell i en periode.

Regner med de får orden på rutinene

- Hva tenker du om at fire dykkere så langt har omkommet på Frøya under kamskjelldykking?

- Det er selvfølgelig tragisk for alle som er rammet og alle som er involvert. Men jeg regner med at bransjen tar det ordentlig seriøst og får orden på sine rutiner, slik at det ikke skjer igjen. Vi er opptatt av at vi har en fantastisk råvare utenfor Trøndelag, og det vil vi vise at vi støtter. Det skjer ulykker i både i landbruket og fiskeri, men vi slutter ikke å bruke råvarer derfra for det, mener Hildonen.