Det nye bygget er satt opp i bakkant av bensinstasjonen på Flatval. Byggestart var juni i fjor, og lokalene sto klare til å ta imot de første bilene ved nyttårsskiftet. Etter en innkjøringsfase på fjorten dager har de fått luket ut de fleste barnesykdommene. De ansatte er godt i gang med full drift.

- Det er deilig med større lokaler og mer luft rundt seg, forteller Kai Gjøran Skarshaug.

Mer effektivt

Det nye bygget, med verkstedhall, lakkeringshall og nytt forberedelsesrom, kan huse inntil åtte biler av gangen.

- Dette er en voldsom forbedring. Tidligere hadde vi kun plass til å ta inn fire biler av gangen, forteller Øyvind Vatn. De gamle lokalene er nå gjort om til dekkverksted.

Det nye forberedelsesrommet gir de ansatte muligheten til å klargjøre en bil for lakkering mens en annen bil blir omlakkert.

- Med forberedelsesrommet på plass blir driften effektivisert. Tidligere kunne vi kun jobbe med bare en bil av gangen. Med det nye forberedelsesrommet økes effektiviteten betraktelig, sier Skarshaug.

Rett nyanse

[M1]

Skarshaug viser og forklarer hvordan man tidligere måtte blande farger.

- Å finne rett fargetone måtte tidligere rett og slett taes litt på øyemål, forteller Skarshaug. Han henter frem en fargevifte som allerede har blitt lagret vekk.

- Se her. Alle disse rødnyansene har samme fargekode. Den nye fargeblanderen finner rett farge for oss. Mye enklere og perfekt fargenyanse hver gang!

[M2]

Kan skje den beste

I tillegg benyttes det nye lokalet til oppretting av bulker.

- Hjortepåkjørsler, og annen bulking kan skje den beste. En vanlig bulkeskade skjer ved rygging på parkeringsplasser. Her har vi utstyr, erfaring og mannskap til å rette opp skaden, forklarer Skarshaug entusiastisk.

Verkstedhallen til Frøya Auto.