Den gjennomsnittlige prisen på solgte boliger og fritidshus i øyregionen steg med nesten 200.000 kroner. Det viser tall Eiendomsmegler 1 Hitra/Frøya/Snillfjord har hentet inn fra egne salg i 2014 sammenlignet med året før.

- Den gjennomsnittlige summen for alle typer boliger og fritidshus steg med nesten 200.000 kroner fra året før. Så folk kan kjøpe dyrere hus nå, forteller fagansvarlig og megler Aleksander Hansen.

Omsatte boliger inkluderer boliger, hus og hytter/fritidsboliger som har hatt tidligere eiere. Tomter, helt nye boliger og ferdig prosjekterte boliger som kommer på markedet er også med i tellingen.

Økt aktivitet

Meglerhuset satte "personlig rekord" i antall omsatte boliger i fjor, og mener det er en god pekepinn på økt aktivitet i regionen.

- Det er et meget godt tegn for hele øyregionen. Det viser at det skjer mye her, sier avdelingsleder og megler Eskil Wahl.

Mange kjøper helt nye boliger og det bygges mer enn for noen år tilbake, forteller Hansen og Wahl.

Etterspørsel etter eneboliger

- Men det er ennå etterspørsel etter eneboliger i nærheten av Fillan. Det bygges ikke så mye nytt der sammenlignet med Sistranda. Men det fins boliger på Hofstad og Sandstad hvis man vil bo et kvarters tid unna sentrum, forklarer Wahl.

For 2015 ser de to meglerne meget positivt på utviklingen videre.

- Med utvikling på Jøstenøya og det nye blå kompetansesenteret på Frøya, tror vi den positive trenden vil fortsette, sier Hansen.

HER ER ALLE BOLIGENE SOLGT I JANUAR (saken krever abonnement på HF+)