Den Nordenfjeldske Sang og Spacérgruppe (NSSG), gjentok  fjorårets suksess på Halten, med en ny turmarsj ute i havgapet, denne gang på Mausundvær. Marsjen gikk over to dager, og en kan trygt si at hver vei og sti på øyene i Mausund ble benyttet.

Deltagerne kom i hovedsak fra Trøndelag, men den som hadde reist lengst for å delta, var Kerstin Grahn fra Østersund i Sverige. Innkvartering var på «Sjøblomsten» og to hus som var innleid for anledningen. Her sørget vertskapet, ledet av Sigurd Smolan, for at oppholdet ble meget trivelig. Et strålende vær bidro også til at turene ble meget minneverdige.

Turene gikk over Gårsøya, Måøya og begge Aursøyene. Tusenårs-minnestedet ble besøkt, og turmarsjgjengerne fikk en fantastisk utsikt til øyene og Vingleia fyr i det fine været. God kontakt fikk de også med lokalbefolkningen, som koste seg ute i sine vakre hager. Og dem er det er mange av på Mausund. I det klare været kunne man se ut til Sula og Bogøyvær, og sørover til Titran, Sletringen fyr og Tustnastabbene.

Turen til Mausund, og vandringene rundt på øyene, var meget vellykket, og det ryktes at NSSG allerede planlegger en ny «spacértour i havgapet» neste år. Men hvor, er ennå ikke kjent.